Mäkkučký koláčik na každý deň

monda - bez fotkymonda, 22. februára 2014
Mäkkučký koláčik na každý deň
Foto: monda

Tento koláčik pečiem častejšie , nakoľko je veľmi mäkkučký a šťavnatý . U nás je v rodine obľúbený . Pečiem ho hocikedy aj v Zobraziť celý popisTento koláčik pečiem častejšie , nakoľko je veľmi mäkkučký a šťavnatý . U nás je v rodine obľúbený . Pečiem ho hocikedy aj v týždni , nielen cez víkend. Preto som mu dala aj taký názov, že je na každý deň.

35 minút
na 180 °C

Postup

  1. 1

    Celé vajcia vymiešame s cukrom , pridávame postupne olej a miešame. Potom pridáme búrske pomleté oriešky, múku rozmiešanú s práš. do pečiva a kakaom. Jablká postrúhame a pridáme do cesta . Dobre všetko vymiešame. Dáme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Môžeme dať aj na plech , kto ako chce. Ja som si zvolila formu.

    Mäkkučký koláčik na každý deň - obrázok 1
  2. 2

    Upečieme na 180 stupňov v elektrickej trúbe 35 minút. Ked sa upečie , tak hned ešte na horúci koláčik rozotrieme džem. A potom dáme čokoládovú polevu .

    Mäkkučký koláčik na každý deň - obrázok 2
  3. 3

    A ked je už úplne vychládnutý, tak ho nakrájame na rezy . Chutí fajnovo.

    Mäkkučký koláčik na každý deň - obrázok 3

Diskusia k receptu

rolfynka
poznam tento recept je vynikajuci dobre ze si mi ho pripomenula mnam
denyany
Môže to byť fajn! Určite vyskúšam. Len budem musieť dať iné oriešky, lebo dcéra ma na búrske alergiu.:-)
cibik
vyborny kolacik ja ho robievam na cely plech a davam aj hrozienka.


svetlana
Ja som ho piekla včera a je naozaj veľmi dobrý a šťavnatý . Pri realizácii som zistila , že nemám dostatok ml.cukru , tak som dala polovicu kryštáľového a nič sa nestalo :-)
Budúci raz , keď budem tento koláč piecť , rozrežiem ho na polovicu , natriem plnkou a super torta je na svete :-)