Foto: monda
Tento koláčik pečiem častejšie , nakoľko je veľmi mäkkučký a šťavnatý . U nás je v rodine obľúbený . Pečiem ho hocikedy aj v Zobraziť celý popisTento koláčik pečiem častejšie , nakoľko je veľmi mäkkučký a šťavnatý . U nás je v rodine obľúbený . Pečiem ho hocikedy aj v týždni , nielen cez víkend. Preto som mu dala aj taký názov, že je na každý deň.
na 180 °C
Postup
-
1
Celé vajcia vymiešame s cukrom , pridávame postupne olej a miešame. Potom pridáme búrske pomleté oriešky, múku rozmiešanú s práš. do pečiva a kakaom. Jablká postrúhame a pridáme do cesta . Dobre všetko vymiešame. Dáme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Môžeme dať aj na plech , kto ako chce. Ja som si zvolila formu.
-
2
Upečieme na 180 stupňov v elektrickej trúbe 35 minút. Ked sa upečie , tak hned ešte na horúci koláčik rozotrieme džem. A potom dáme čokoládovú polevu .
-
3
A ked je už úplne vychládnutý, tak ho nakrájame na rezy . Chutí fajnovo.
Budúci raz , keď budem tento koláč piecť , rozrežiem ho na polovicu , natriem plnkou a super torta je na svete :-)