Foto: tatranka
Recept som našla v časopise Nový čas.Mám viac receptov na lokše,ale tieto som vyskúšala a sú veľmi chutné.Namiesto husacej,alebo kačacej masti sa mi lepšie Zobraziť celý popisRecept som našla v časopise Nový čas.Mám viac receptov na lokše,ale tieto som vyskúšala a sú veľmi chutné.Namiesto husacej,alebo kačacej masti sa mi lepšie hodilo rozpustené maslo.A to som veru použila.S receptom som bola spokojná.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zemiaky si uvaríme,deň do predu v šupke.Mali by byť studené.Ošúpeme a pretlačíme,alebo pomelieme na mäsovom mlynčeku. Na lopári k ním pridáme múku a soľ. Vypracujeme hladké cesto. Urobíme si válček,z ktorého nakrájame kúsky,hrubé asi 1,5 cm. Z kúskov vyváľkame tenké placky,ktoré opekáme na sucho z oboch strán.Ja ich robím na starej teflonovej panvici. Po upečení ich potriem maslom.A ukladám bez naplnenia na seba.
-
2
Pomelieme si mak a premiešame ho s práškovým cukrom. Pomastenú lokšu otrieme slivkovým lekvárom a zasypeme zmesou maku s cukrom.Môžeme pokapať aj maslom.Lokšu stočíme,ako palacinku.
-
3
Takto sa dajú bez naplnenia lokše odložiť v mikroténovom sáčku do mrazu a použiť aj k mäsu.Dobrej husacine kačacine.
ja som ich síce už dlhšie nerobila,ale tak isto som robila na panvici.Dakujem za pripomenutie.
Oni by neboli zlé aj čisté pomastené a s chutnou husacou,alebo kačacou nôžkou....pohárom vínka.
K týmto makovým sme mali chutné mliečko.A tiež sme si pochutnali.
ja som ich síce už dlhšie nerobila,ale tak isto som robila na panvici.Dakujem za pripomenutie.
Oni by neboli zlé aj čisté pomastené a s chutnou husacou,alebo kačacou nôžkou....pohárom vínka.
K týmto makovým sme mali chutné mliečko.A tiež sme si pochutnali.