Lístkový pudingáčik

tabeaa - fotkatabeaa, 20. marca 2011
Lístkový pudingáčik
Foto: tabeaa

Mali sme doma nejaké lístkové cesto, tak som rozmýšľala ako by sa dalo zužitkovať okrem starej známej klasiky- jablkovej štrúdle :) Zalovila som na Zobraziť celý popisMali sme doma nejaké lístkové cesto, tak som rozmýšľala ako by sa dalo zužitkovať okrem starej známej klasiky- jablkovej štrúdle :) Zalovila som na nete a objavila som niečo takéto s mojou menšou obmenou... Postup je veľmi jednoduchý a rýchly, že som ho ani nestihla nafotiť :)

10 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

2 balenia
2 ks
1 l
2 balíky
2 ks




Postup

  1. 1

    Najprv si pripravíme lístkové cesto. Potrebujeme 2 pláty, najlepšie už vopred vyvalkané pláty, keď nie vyvalkáme ho presne na veľkosť plechu. Jeden plát uložíme na dno plechu. Na to poukladáme piškóty vedľa seba. Na piškóty zase rozložíme broskyne alebo akékoľvek iné ovocie, podľa chuti. Uvaríme si dva pudingy osladené vanilkovým cukrom z litra mlieka. Ja som použila vanilkové ale môžu sa použiť akékoľvek. Puding vylejeme na broskyňe, aby sme ich zakryli a na to položíme druhý vyvalkaný plát lístkového cesta. Vrchné lístkové cesto poprepichujeme vidličkou. A šup s ním do rúry, pečieme asi 18-20 min pri 200°. Vrch môžme posypať práškovým cukrom alebo ozdobiť podľa fantázie. tak nech sa páči :)

Diskusia k receptu

fanina
dnes vyskúšam. dúfam že sa my podarí. potom dám vedieť.
jokist
Už ho robím 2x, veľmi nám chutí, s ananásom božské
bilancia
robievam podobný ,ale ešte zjednodušený, namiesto lístkového cesta Marina keksy a tým pádom ho nedávam piecť, iba stuhnúť do chladničky. Určite vyskúšam aj tento, ukladám do kk




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia