Limenéza

mijaita - fotkamijaita, 3. júna 2014
Limenéza
Foto: mijaita

Tenhle vynikající dip jsem se naučila od mého kamaráda. Doplnila jsem mátou třeba k některým arabským pokrmům, nebo plackám. K přípravě jsou zapotřebí limetky Zobraziť celý popisTenhle vynikající dip jsem se naučila od mého kamaráda. Doplnila jsem mátou třeba k některým arabským pokrmům, nebo plackám. K přípravě jsou zapotřebí limetky i majonéza a kamarádka to pojmenovala trefně "limenéza".
Dietní varianta z jogurtu je samozřejmě stejně dobrá s bylinkami i bez.

10 minút
príprava

Suroviny

20 dkg
3 strúčiky
podľa chuti
1 ks
Variant:




Postup

  1. 1

    Do misky dáme všechnu majonézu.

  2. 2

    Vmícháme limetovou šťávu.

  3. 3

    Utřeme 3 stroužky česneku a přidáme do majonézy s limetkovou šťávou.

  4. 4

    Dobře promícháme s nastrouhanou kůrou z celé jedné limetky. Kůrou strouhanou posypeme, popřípadě i mátou ozdobíme.

  5. 5

    Přidání máty nebo jiných bylinek je nástavba.
    Bez bylinky podáváme třeba ke karbanátkům, hamburgerum (domácím), grilovanému masu.

    Delikatesa !

Diskusia k receptu

ampara
Niečo podobné bolo v Španielsku v reštaurácii k dispozícii, kým priniesli jedlo a podávali k tomu bielu chrumkavú bagetu. Myslím,že sa to volalo alioli, ale bolo to bez limetky. Toto Tvoje tiež vyskúšam.
mijaita
@ampara a spol Ta limetka je v tom zasadni vcetne kury nastrouhane. Zkousela jsem i s citronem kdyz jsem nemela, je to rozdil obrovsky. Ano, aioli to je velmi podobne, ale to je pouze s citornovou stavou nebo s horccici. Napiste mi jak vam to chutnalo.
eviana
Robievam niečo podobné ku grilovačkám, ale ešte som neskúšala s limetkou a veľmi sa mi tento nápad páči... ďakujem, vyskúšam :)
ampara
Robila som presne podľa receptu s limetkami,bolo to výborné ku grilovanej rybe, môžem odporučiť!
mijaita
@mapara super! Ja mmam zbytek v lednicce a vmicham do salatu. To je take vyborne. Potesilas!
jerica
:-) , perfektné , osvieženie v miske :-) ! patrí do kolonky :-)
tiginko
dnes som vyskúšala z domácej majonézy tvoju limenézu, k lososovi sa priam pýtal nejaký kyselkavý dresing. Ale poviem ti, mne sa zdal až moc kyselkavý, pridala som 1 lyžičku cukru. Chuťovo výborné, ale radšej trochu viac kôry a menej šťavy nabudúce :-)


mijaita
@tiginko udelala jsem asi chybu, mela jsem napsat, ze stava z limetky podle chuti. Je pravda, ze kazdy rad jinak kysele i cesnekove. Mam krasny recept na bramborovou kasi arabskou a podle receptu uvarena neni pozivatelna (hromada cesneku a citronove stavy). Kdy ji cesnekem jen ovonim a citronem zakapu, je uzasna. A tak to bude i s tou limenezou a jinymi receptami. Upravim recept a tobe diky za kometar a moc hezkou fotku. Inspirace pro ostatni.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia