Likér z čiernych ríbezlí
Autor receptu: hanina
Likér pre dámy, ale aj do studenej kávy, do zmrzlinového pohára...
Postup
- Odstopkované čierne ríbezle prepláchneme vodou.
Nasypeme do 4 litrovej fľaše a popresýpame kryštáľovým cukrom. / jemnejším/
Previažeme celofánom alebo potravinárskou fóliou.
Dáme na chladnejšie miesto - na šesť týždňov.
- Raz - dvakrát do týždňa dobre potrasieme fľašou. Môžeme aj častejšie.
Po 6 týždňoch precedíme a necháme voľne odkvapkať.
Zmiešame s umom a nalejeme do fliaš. Vyjde približne 2 a pol litra likéru.
Odkvapkané ríbezle nasypeme do fliaš a použijeme do žemlovky, štrúdle a podobne.
Vydržia v chlade niekoľko týždňov.