Likér z čiernych ríbezlí

Autor receptu: hanina

Likér pre dámy, ale aj do studenej kávy, do zmrzlinového pohára...

Suroviny

Postup

  1. Odstopkované čierne ríbezle prepláchneme vodou. Nasypeme do 4 litrovej fľaše a popresýpame kryštáľovým cukrom. / jemnejším/ Previažeme celofánom alebo potravinárskou fóliou. Dáme na chladnejšie miesto - na šesť týždňov.
  2. Raz - dvakrát do týždňa dobre potrasieme fľašou. Môžeme aj častejšie. Po 6 týždňoch precedíme a necháme voľne odkvapkať. Zmiešame s umom a nalejeme do fliaš. Vyjde približne 2 a pol litra likéru. Odkvapkané ríbezle nasypeme do fliaš a použijeme do žemlovky, štrúdle a podobne. Vydržia v chlade niekoľko týždňov.