Nikdy sme doma nerobievali lievance a to z jedného obyčajného dôvodu... mame sa na obyčajnej lievancovej panvici buď nedopiekli alebo naopak pripiekli... Teraz vo svete teflóniek nie je problém... a tak ich robím aj ja na teflónke (obyčajnej nelievancovej) a vôbec nikomu nevadí, že má každý lievanec iný tvar, hlavne že je chuť rovnaká :))
porcií
príprava
Suroviny
1/2 l |
|
0,5 kg |
|
2 ks |
|
|
|
|
|
0,25 g |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Z 1/2l mlieka si odlejeme cca 1dl a vo zvyšnom zmiešame múku, žĺtka, štipku soli na vláčne cesto bez hrudiek
- 2
Odliate mlieko zohrejeme, osladíme cukrom a rozmrvíme doň kvasnice. Počkáme až vzíde kvások, ktorý vlejeme do cesta a dobre premiešame.
- 3
Z dvoch bielkov ušľaháme tuhý sneh a zľahka vmiešame do cesta, ktoré necháme cca 30 min na teplom mieste podkysnúť.
- 4
Na rozohriatej a olejom ptretej teflonovej panvici lyžicou kladieme kôpky z cesta, ktoré opekáme z každej strany. My lievance podávame potreté jahodovým džemom, posypané hrudkovým tvarohom a posypané vanilkovým cukrom.
Ďalšie recepty:
- 2
A u nás majú najväčší úspech, ak ich ešte horúce dobre poobaľujem v zmesi kakaa a práškového cukru, chutia ako čokoládové (a ja pahltnica si ich aj tak ešte zlepím po dva džemom, lebo pre mňa sú džemové najsamlepšie).