Lievance z obyčajnej panvice

danulatenko - fotkadanulatenko, 23. júla 2012

Nikdy sme doma nerobievali lievance a to z jedného obyčajného dôvodu... mame sa na obyčajnej lievancovej panvici buď nedopiekli alebo naopak pripiekli... Teraz Zobraziť celý popisNikdy sme doma nerobievali lievance a to z jedného obyčajného dôvodu... mame sa na obyčajnej lievancovej panvici buď nedopiekli alebo naopak pripiekli... Teraz vo svete teflóniek nie je problém... a tak ich robím aj ja na teflónke (obyčajnej nelievancovej) a vôbec nikomu nevadí, že má každý lievanec iný tvar, hlavne že je chuť rovnaká :))

10
porcií
50 minút
príprava

Suroviny

1/2 l
0,5 kg
2 ks
0,25 g




Postup

  1. 1

    Z 1/2l mlieka si odlejeme cca 1dl a vo zvyšnom zmiešame múku, žĺtka, štipku soli na vláčne cesto bez hrudiek

  2. 2

    Odliate mlieko zohrejeme, osladíme cukrom a rozmrvíme doň kvasnice. Počkáme až vzíde kvások, ktorý vlejeme do cesta a dobre premiešame.

  3. 3

    Z dvoch bielkov ušľaháme tuhý sneh a zľahka vmiešame do cesta, ktoré necháme cca 30 min na teplom mieste podkysnúť.

  4. 4

    Na rozohriatej a olejom ptretej teflonovej panvici lyžicou kladieme kôpky z cesta, ktoré opekáme z každej strany. My lievance podávame potreté jahodovým džemom, posypané hrudkovým tvarohom a posypané vanilkovým cukrom.

Diskusia k receptu

zlatulik3
No ja som ich este nikdy nerobila,ale toto vyzera tak jednoducho napisane že ukladam a určite vyskušam..:-)
medovnicek
lievance mám veľmi rada a myslím si, že vôbec nevadí, keď sú inej veľkosti, hlavne, že chutia:)
sovka62
Roky som ich robila na rovnej panvici. Na plynovom sporáku sa v tej lievancovej piekli viac od vonkajších okrajov, aj keď som podložila platničku. Tak som si zvykla tak ako ty, boli celkom pekné aj keď nie úplne presne rovnaké. Ale dôležitá je chuť, nie?
A u nás majú najväčší úspech, ak ich ešte horúce dobre poobaľujem v zmesi kakaa a práškového cukru, chutia ako čokoládové (a ja pahltnica si ich aj tak ešte zlepím po dva džemom, lebo pre mňa sú džemové najsamlepšie).
margaretka28
Tiež často robievam takéto kysnuté a ako píše @sovka ,najlepšie sú obalené,ale u nás pre zmenu v zmesi práškového cukru a škorice,ale aj všeliako inak plnené...:-)
astheart
Stejný problém jako sovka62 a taky je dělám na obyčejné pánvi. Jsou celkem stejné, jen nejsou kulaté, ale většinou se utvoří oválné. Když mám čas, dělám s droždím. Narychlo se dají udělat i s kypřícím práškem.
sovka62
@astheart , skúsila som s práškom, ale naslopali oleja, že nám nechutili. Tak radšej počkám tú polhodinky, kým vykysnú s droždím.
honestka
@sovka : pridaj si k PDP aj jedlu sodu v pomere 2;1 a tiez yogurt, alebo kysle mlieko ci smotanu. vzdy sa ti krasne nafuknu, tu ich volame "PANCAKES" a su skoro-by narodnym jedlom.
majok
Jaj musím to ísť hneď teraz urobiť!
helca103
robím aj ja takéto ale dávno som nerobila, asi v sobotu urobím
marienka44
Mam specialnu panvicu na lievance smaltovanu. Po vysmazeni sa tazko umyva. Posledne som si pozicala od suseddy lievancovu panvicu teflonovu. To sa mi pacilo, nebol problem s cistenim. Je pomerne draha, takze vyskusam len na rovnej panvici teflonovej, ako odporucate. Dakujem za napad.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia