Lievance s droždím
Autor receptu: veronika1206
20 porcií |
20 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Do malého pohára s vlažnou vodou som pridala cca 1/2 sáčku sušeného droždia a nechala 5 minút odstáť.
- Do väčšej nádoby som si naliala 300 ml mlieka, pridala som 1 vajce a metličkou rozšľahala. Keď bolo vajce v mlieku rozšľahané, pridala som 2 PL kryštálového cukru, 1 PL oleja, droždie a za stáleho miešania som pomaly pridávala múku, aby sa v ceste nespravili hrudky.
- Vzniknuté cesto som nechala na kuchynskej linke odstáť asi 10 minút, pokým sa nezačali v ceste tvoriť malinké bublinky.
- Na panvicu, na ktorej bežne pečiem palacinky som naliala trošku oleja a rozohriala na najväčšom ohni. Keď bola panvica rozohriata, dala som na ňu cesto a trošku znížila oheň, aby sa lievance nepripekali a neurobili príliš skoro a neostali surové vnútri. Na jeden lievanec som dávala cca 1 a pól PL cesta.
- Keď sa na povrchu začnú robiť bublinky tak lievanec otočíme
- Po otočení sa pečú rýchlejšie, podobne ako palacinky takže odporúčam neodbiehať nikam pokiaľ ich nechcete mať pripálené :))
- Z tohto množstva cesta mi vyšlo okolo 20 lievancov. Podávala som ich s jahodovým lekvárom a boli výborné. Dobrú chuť prajem :)))