Lievance s droždím

Autor receptu: veronika1206

20
porcií
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Do malého pohára s vlažnou vodou som pridala cca 1/2 sáčku sušeného droždia a nechala 5 minút odstáť.
  2. Do väčšej nádoby som si naliala 300 ml mlieka, pridala som 1 vajce a metličkou rozšľahala. Keď bolo vajce v mlieku rozšľahané, pridala som 2 PL kryštálového cukru, 1 PL oleja, droždie a za stáleho miešania som pomaly pridávala múku, aby sa v ceste nespravili hrudky.
  3. Vzniknuté cesto som nechala na kuchynskej linke odstáť asi 10 minút, pokým sa nezačali v ceste tvoriť malinké bublinky.
  4. Na panvicu, na ktorej bežne pečiem palacinky som naliala trošku oleja a rozohriala na najväčšom ohni. Keď bola panvica rozohriata, dala som na ňu cesto a trošku znížila oheň, aby sa lievance nepripekali a neurobili príliš skoro a neostali surové vnútri. Na jeden lievanec som dávala cca 1 a pól PL cesta.
  5. Keď sa na povrchu začnú robiť bublinky tak lievanec otočíme
  6. Po otočení sa pečú rýchlejšie, podobne ako palacinky takže odporúčam neodbiehať nikam pokiaľ ich nechcete mať pripálené :))
  7. Z tohto množstva cesta mi vyšlo okolo 20 lievancov. Podávala som ich s jahodovým lekvárom a boli výborné. Dobrú chuť prajem :)))