Letný šalát so suchým sektom

Autor receptu: redakcia

Varí: Jaroslav Žídek, šéfkuchár reštaurácií Camouflage a Flowers v Bratislave

20 minút
príprava

Postup

  1. Sušenie cherry paradajok: Paradajky nakrájame na tretinky. Vložíme do rúry a sušíme približne 60 minút pri teplote 120 °C
  2. Príprava šalátu: Natrháme listy šalátu (rukola, friseé, kučeravý červený šalát, rímske listy, valeriána – z každého asi 30g) a zmiešame s paradajkami.
  3. Zmes môžeme ochutiť olivovým olejom, balzamikovým octom, soľou alebo korením podľa chuti.
  4. Podávame s lesným ovocím a plátkom syra. Vďaka svojej biskvitovej vôni a delikátnej chuti vytvorí šumivé víno Hubert L´Original brut so šalátom jedinečnú harmóniu.
  5. Náš tip: Listy vždy radšej natrháme, pretože pri krájaní strácajú vnútornú šťavu.