Lenivý a zdravý cheesecake

bubelka - fotkabubelka, 5. októbra 2014
Lenivý a zdravý cheesecake
Foto: bubelka

Ak máte radi koláče, kde je veeeľa tvarohu, tak nech sa páči. Tento je navyše zo samých dobrých surovín.

15
porcií
60 minút
príprava
40 minút
na 160 °C

Suroviny

500 g
100 g
150 g
1 ks
3 ks
60 g
120 g
1 dcl
 podľa chuti




Postup

  1. 1

    Zmiešajte tvarohy so žervé, cukrom a vanilkovým cukrom do hladka. Pridajte vajíčka - nebojte sa toho, krásne sa do tvarohovej zmesi vmiešajú, múku, krupicu a mlieko. Všetko krásne vymiešajte a vylejte do okrúhlej formy vystlanej papierom na pečenie. Na vrch poukladajte ovocie.

    Lenivý a zdravý cheesecake - obrázok 1
  2. 2

    A dajte piecť. Ja som piekla na 160 °C približne 40 minút. Pečte pomaly, aby tvaroh neprihorel.. Nechajte vychladnúť a môžete konzumovať.

    Lenivý a zdravý cheesecake - obrázok 2

Diskusia k receptu

smajliqa
a preco zdravy? lebo je tam spaldova miesto normalnej? ci?
kakao
@smajliqa : Ak nemáš čo povedať, nehovor nič… Mne sa recept aj jeho názov páči!
bubelka
@smajliqa ano aj preto, spaldova muka je vseobecne zdravsia ako biela psenicna, dalej kolac obsahuje trstinovy cukor, ktory nie je tak spracovany ako cukor biely a aj tvaroh je povazovany za zdraviu prospesnu ingredienciu. A zdravy je aj preto ze neobsahuje ziadne margariny, ci olej.
jamarlen
pre mňa tam je tá múka aj zbytočná, zapečený tvaroh milujem, niekedy, aby to malo aj nejakú fazónu -sezónu pridám tenučké závinové cesto z obchodu…..
martamm
Koláč je zdravý a názov výstižný, som smutná z toho, že sú tu varecháči, ktorým robí radosť, ke´d rýpu do autorov. Bubelka, nedaj sa odradiť, Tvoje recepty sú výborné :)
bubelka
@ancicka lenivý preto, lebo sa všetko hodí do jednej misy a zmieša. Netreba proste zvlášť miešať bielky, alebo sa babrať s niečím iným...
ancicka
tak dobré,ja by ho pomenovala,že jednoduchý ale to je asi jedno,že?!
luckaprima
Koláčik je megadobrý, mimochodom aj vo forme cupkakes, mala som čo robiť aby som ho nezjedla ešte počas miešania, pred pridaním múky. Uvidíme čo zajtra povedia škôlkári.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia