Rezance s arašidovým maslom

Len štyri suroviny (slíže)

Autor receptu: 2010

Taliani majú špagety Aglio e Olio (cesnak a olej). Super jednoduché a vyborné. Aj v Ázii sú také jednoduché recepty, tento je jeden z nich. Za vzor som si zobral recept od blogerky Rasa Malaysia je na ázijskom princípe sladko kyslé.

10 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Slíže aké máte doma. Ja som mal čerstvé vajíčkové hokkien, ktoré stačilo dať zmäknúť do teplej vody, ale špagety tiež spravia službu.
  2. Arašidové maslo som použil s kúskami orieškov. Trik ako spraviť maslo tekuté je ho dať na 30 sekúnd do mikrovlnky, a ak nie je ešte tekuté, pridať ďalších 30.
  3. Do panvice dáme zohriať lyžicu - dve sladkej chilli omáčky. Pridáme roztopené arašidové maslo a podľa chute lyžicu octu (nie klasického slovenského), dačo jemnejšie ako vínny alebo ovocný. Premiešame - spojíme a vmiešame slíže, prehrejeme. Keď sa nám chce, prizdobíme posekanými opraženými kešu alebo arašidami a plus dačo zelené či petržlenovú vňať alebo koriander a možno kúsok citrónu či limetky podľa chuti.