La lotte en papillote - morský čert v papilotke (fotorecept)

Autor receptu: amelie

Pôvodne som chcela urobiť bouillabaisse, ale môj známy rybár mi namiesto zmesi rýb a morských plodov ponúkol filety z morského čerta za výbornú cenu. Morský čert je pomerne drahý, takže ho kupujem iba zriedka. Vyzerá strašne, ale má vvnikajúcu chuť, je to jedna z najlepších rýb.

Postup

  1. Túto rybu je škoda pokaziť množstvom prísad. Čím je ich menej, tým je chutnejšia.
  2. Sušené paradajky rozmixujeme s panenským olivovým olejom, štipkou soli a s poriadnou hrsťou bazalky.
  3. Na papier na pečenie položíme plátok šunky, ak sú kúsky menšie, dáme ich viac, aby ich bolo na dĺžku toľko, aká veľká je ryba. Šunku natrieme rozmixovanou bazalkovo-paradajkovou zmesou, na ňu položíme morského čerta a zakryjeme ho ďalšou vrstvou.
  4. Rybu zavinieme do šunky
  5. a potom pevne do papiera. Konce prekrútime, aby vznikli akési velikánske cukríky. Poukladáme ich na plech spojom nahor, inak by tekutina vytiekla a ryba by sa pripálila. Rúru predhrejeme na 200°C a pečieme 20 - 30 minút podľa veľkosti papilotiek a výkonnosti rúry. Podávame s jednoduchým šalátom, ktorý ochutíme iba olivovým olejom, citrónovou šťavou a osolíme.