Foto: dada777
Klasické kysnuté koláče pre tých, ktorí dodržiavajú bezmliečnu diétu, ale chcú si vychutnávať tvaroh a obľubujú tvarohové koláče. Nech sa páči...
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Najprv si pripravíme z droždia, cukru a trochy múky kvások a ten potom pridáme k ostatným surovinám a zamiesime si cesto. Na miesenie cesta môžeme použiť aj domácu pekáreň.
- 2
Potom si cesto rozdelíme na zhruba rovnaké časti (mne vyšlo 8 kusov) a každý kúsok vytvarujeme do kruhu. Ak chceme môžeme postupovať tak, že cesto najprv vyvaľkáme a pohárom z neho vykrajujeme jednotlivé koláčiky. Koláčiky pokladieme na pripravený plech a necháme kysnúť.
- 3
Kým koláčiky kysnú tak si spravíme tvarohovú plnku. Do misky si dáme pohánkový tvaroh a podľa chuti k nemu pridávame práškový cukor, dobre rozmiešame. Vajíčka do tejto tvarohovej plnky nepridávame, boli by zbytočné. Keď máme vykysnuté koláčiky, tak do každého koláča spodkom menšieho pohára vtlačíme priehlbinku a do nej kladieme tvarohovú plnku. Nakoniec cesto potrieme rozšľahaným vajíčkom a dáme piecť. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C asi 15 až 20 min.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu