Moja babička varila kyslú polievku my sme ju volali "rosolova". Na Zemplíne tak nazývame šťavu z kyslej kapusty. Niekto zavára do tejto polievky Zobraziť celý popisMoja babička varila kyslú polievku my sme ju volali "rosolova". Na Zemplíne tak nazývame šťavu z kyslej kapusty. Niekto zavára do tejto polievky cestoviny ako napr. fliačky. Moja babička do každého taniera dala jedno alebo dve celé vajíčka uvarené natvrdo. Vajíčko z rosolom naozaj výborná netradičná chuť.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Šťavu z kyslej kapusty si môžete rozriediť vodou v prípade ak je pre vás veľmi kyslá alebo naopak ak nie je veľmi kyslá môžete pridať trošku octu. Šťava je dosť slaná tak ju nesolím. Ak potrebujete tak si ju dosoľte. Na panvici opražíme cibuľu do zlatista a pridáme červenú papriku. Podlejeme troškou vody a prilejeme do vriaceho rosolu. Chvíľu povaríme. Do taniera si dáme jedno alebo dve natvrdo uvarené celé vajcia a zalejeme polievkou. Môžete si dať aj čerstvú petržlenovú vňať.
Diskusia k receptu