Kvašáky

Autor receptu: vanden

Kvašáky sú len chutne spracované uhorky.

10
porcií
5 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Dobre umyté a očistené uhorky si nakrájame na štvrtiny, ale tak, aby bol rozkrojený len prostridok.
  2. Dáme ich do pohára objemu 4L, ak nemáme, môžeme aj menší. Pridáme krajec chleba, viničový list (list révy vinnej), kôpor a zalejeme slaným nasýteným roztokom po vrch poslednej uhorky. Vrch zakryjeme viečkom, alebo pečiacim papierom a zaistíme napr. gumičkou.
  3. Prvé 2 hodiny môžeme dať pohár na slnko a potom ho premiestniť do izbovej teploty. Necháme kvasiť asi 3-4 dni, dokiaľ nebudú uhorky nažltnuté.
  4. Po 3-4 dňoch uhorky vyberieme. Na vrchu môže byť pleseň, tú dáme preč. Vrchné uhorky môžeme vyhodiť. Takéto uhorky môžeme jesť k rôznym jedlám, alebo samé. Dobrú chuť.