Kuskus na spôsob bryndzových halušiek

jabath - fotkajabath, 16. mája 2016
Kuskus na spôsob bryndzových halušiek
Foto: jabath

Ľudia, možno ma vysmejete... dnes som v "núdzovom režime" stvorila nový recept - chutí ako bryndzové halušky... Základ je: mať strašnú chuť na bryndzáky a strašne súrny hlad.... Potom už len totok:

1-100
porcia
4 minút
príprava
1 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 PL
2 PL
1 dcl
2 dcl
1 štipka

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zalejete 1 diel kuskusu (+soľ) dvoma dielmi vriacej vody (prevrieť spolu cca 1minútu), kým kus-kus zmäkne (cca 2 - 3 minúty), zmiešate 1 diel bryndze s 1 dielom kyslej smotany....

    Kuskus na spôsob bryndzových halušiek - obrázok 1
  2. 2

    Slanina nebola (vlastnú nerátam), ale zostali mi zelené fazuľkové struky z obeda, tak som ich k tomu švacla + kúsok paradajky ... hm, aj oči si prišli na svoje. Ešte som vykutrala v špajzi škaredý polotovar zvaný Pražená cibuľka, tak to prišlo vhod ako čerešnička na tortu. Musím vám oznámiť, že (nielen) vďaka hladu to bolo uvarené za 4 minuty, ale zjedené to bolo za dve... Takže poučenie do budúcna: Rob vääääčšie porcie, milá moja!

Diskusia k receptu

28 komentárov k receptu
No tak jsem se podíval a šel jsem pryč. Potom jsem se podíval podruhé a četl jsem kuskus. A pak jsem se zamyslel a zjistil, že teď dělám docela dost jídel s bulgurem, který má moje žena hodně ráda a tak jsem si to nějak v hlavě porovnal a zjistil jsem, že dám 5* a uložím jako nápad a rychle vyzkouším bulgurbryndzáky. To je název co? Ale určitě dám slaninku. Hlad dělá divy. Hezké a díky za nápad.
Ja si uvarím vo vriacej osolenej vode cestoviny špirálky (tvarom podobné haluškám) a rozpraženú slaninku nevynechám. Tiež je to rýchlovka za málo roboty. A hlad je preč.
Boxik, som z KN a veruže napriek tomu Slovenka jak repa... Ak sa vám vidí, že som sprznila náš národný poklad, tak ma váš názor síce mrzí.... ALE spravím to hocikedy znova ;) Neviem akú máte skúsenosť vy, ale ja takú že hlad je dooosť veľký pán. Na Liptove som žiaľ ešte nebola- a ak sa mi naskytne príležitosť , sľubujem že pojdem iba kanálmi :) :) Aby tých chudákov Liptákov zo mňa nevystrelo...
A já mám opačný problém, halušky bych "dala" - byť z moravských brambor. Jenže ta bryndza u nás z obchodu je atrapa, která se ani nerozpustí, bo drží tvar - nepustí a nepustí.
@Kimlo (17.5.2016 16:25)
Z jihovýchodu, jsme od sebe cca 50 km. Nejspíš chodím do špatného obchodu, prodávají sice váženou, ale jak jsem psala - nerozpustnou. Na pomazánku to jde, ale tepelnou úpravu sabotuje.
... a uplne bombove je to s uvarenymi krupami namiesto halusiek..mne to este viac chuti ako s haluskami, uz neviem kto tu dal ten recept, ale mne zachranil podrhnute prsty a cas...
Ďaľšia rýchlovka, hoci na klasiku halušiek s bryndzou nedosahuje, je to rýchle a dá sa povedať , že aj dobré.... Hotové chladené spätzle prehriať podľa návodu, zmiešať s bryndzou, poliať slaninkou rozpraženou... nasekaná pažítka a mňamka je na stole za 5-7 minút...
@Ilusa (18.5.2016 13:30)

Pokiaľ si si všimla ja som nikde nepovedal že je to nejedlé, alebo zlé len som povedal že takto nazvať slovenskú klasiku je nevhodné ,naviac ak sa o halušky vôbec nejedná. Že by sme si dali lekciu toho čo sú halušky a ako sa robia ?
myslím, že je absolútne na mieste rozlišovať, čo sú bryndzové halušky, pretože čokoľvek posypané bryndzou, určite nie sú bryndzové halušky, ani bryndzové halušky bez halušiek. stačí upresniť konkrétny názov, čo je posypané bryndzou, napr. kuskus s bryndzou, jačmenné krúpy s bryndzou...a pod.
Prijala som Vašu kritiku milí oponenti , upravila som názov receptu. Dufam už teraz nebude mať nikto námietky. A všetkým želám dobrú chuť :*
@Boxik (18.5.2016 16:20)

mily@boxik ,mozno by si bol prekvapeny,keby som Ti uvarila moje halusky,v tomto ma naozaj nemusis skolit,ja len nemam rada,ked sa niekto snazi a zase iny ho smahom ruky zmatie,preto som zareagovala.Ved to nebolo nic hrozne,ze dala nazov,ktory niekomu nesedel.Ved nevystrelila z Aurory.

Pridaj komentár k receptu: