Foto: jabath
Ľudia, možno ma vysmejete... dnes som v "núdzovom režime" stvorila nový recept - chutí ako bryndzové halušky... Základ je: mať strašnú chuť na Zobraziť celý popisĽudia, možno ma vysmejete... dnes som v "núdzovom režime" stvorila nový recept - chutí ako bryndzové halušky... Základ je: mať strašnú chuť na bryndzáky a strašne súrny hlad.... Potom už len totok:
porcia
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zalejete 1 diel kuskusu (+soľ) dvoma dielmi vriacej vody (prevrieť spolu cca 1minútu), kým kus-kus zmäkne (cca 2 - 3 minúty), zmiešate 1 diel bryndze s 1 dielom kyslej smotany....
-
2
Slanina nebola (vlastnú nerátam), ale zostali mi zelené fazuľkové struky z obeda, tak som ich k tomu švacla + kúsok paradajky ... hm, aj oči si prišli na svoje. Ešte som vykutrala v špajzi škaredý polotovar zvaný Pražená cibuľka, tak to prišlo vhod ako čerešnička na tortu. Musím vám oznámiť, že (nielen) vďaka hladu to bolo uvarené za 4 minuty, ale zjedené to bolo za dve... Takže poučenie do budúcna: Rob vääääčšie porcie, milá moja!
:D :P
Halušky sú národný poklad? Veď tam idú zemiaky dovezené z Ameriky...
@Haji z ktorej časti Moravy si? U nás predávajú 100% ovčiu nepasterizované bryndzu, a to sme od moravskej hranice necelých 10 km.
Z jihovýchodu, jsme od sebe cca 50 km. Nejspíš chodím do špatného obchodu, prodávají sice váženou, ale jak jsem psala - nerozpustnou. Na pomazánku to jde, ale tepelnou úpravu sabotuje.
Ak si hladná jedz čo ti chutí , len to čo si namiešala nenazývaj haluškami.
Komentovať tvoj nezmysel je zbytočné.
Možno aj iný to sem dal, ale ja som ich robila podľa Darinky varecha.pravda.sk/recepty/bryndzove-krupy-s-cibulou-a-pap...
preco by mali prejst mlcanim.pokial je kritika opodstatnena,treba ju prijat.
verim ze to je chutne,ale nazval by som to pravym menom.
Pokiaľ si si všimla ja som nikde nepovedal že je to nejedlé, alebo zlé len som povedal že takto nazvať slovenskú klasiku je nevhodné ,naviac ak sa o halušky vôbec nejedná. Že by sme si dali lekciu toho čo sú halušky a ako sa robia ?
mily@boxik ,mozno by si bol prekvapeny,keby som Ti uvarila moje halusky,v tomto ma naozaj nemusis skolit,ja len nemam rada,ked sa niekto snazi a zase iny ho smahom ruky zmatie,preto som zareagovala.Ved to nebolo nic hrozne,ze dala nazov,ktory niekomu nesedel.Ved nevystrelila z Aurory.
to je aky ten izraelsky? ešte som o nom nepočula. A to na foto, to su gnochi? Vyzerá to perfektne!