Kuskus na spôsob bryndzových halušiek
Autor receptu: jabath
Ľudia, možno ma vysmejete... dnes som v "núdzovom režime" stvorila nový
recept - chutí ako bryndzové halušky...
Základ je: mať strašnú chuť na bryndzáky a strašne súrny hlad.... Potom už len totok:
1-100 porcia |
4 minút príprava |
1 minút tepelná úprava |
Postup
- Zalejete 1 diel kuskusu (+soľ) dvoma dielmi vriacej vody (prevrieť spolu cca 1minútu), kým kus-kus zmäkne (cca 2 - 3 minúty), zmiešate 1 diel bryndze s 1 dielom kyslej smotany....
- Slanina nebola (vlastnú nerátam), ale zostali mi zelené fazuľkové struky z obeda, tak som ich k tomu švacla + kúsok paradajky ... hm, aj oči si prišli na svoje. Ešte som vykutrala v špajzi škaredý polotovar zvaný Pražená cibuľka, tak to prišlo vhod ako čerešnička na tortu. Musím vám oznámiť, že (nielen) vďaka hladu to bolo uvarené za 4 minuty, ale zjedené to bolo za dve... Takže poučenie do budúcna: Rob vääääčšie porcie, milá moja!