Kuracie zaúdené paličky

Autor receptu: redakcia

4
porcie

Postup

  1. Pre zaujímavejší tvar a pre lepšie prepečenie odsekneme chrupavky zo stehien. Prstami stiahneme mäso po kosti tak, aby sme vytvarovali mäsovú guľu s vyčnievajúcou kostenou paličkou.
  2. 2Stehná potrieme olejom, osolíme a dobre opaprikujeme.
  3. Ak máme záhradný gril s kovovým poklopom, využijeme ho na 30-minútové zaúdenie ešte surových stehien. Namočíme piliny do vody minimálne na hodinu. Rozpálime zakrytý gril na vysokú teplotu. Vhodíme dovnútra piliny, uložíme stehná, gril hneď zakryjeme a vypneme. Kryt neotvárame 30 minút. V rúre položíme stehná priamo na rošt kostičkou hore. Pečieme 2 hodiny pri nízkej teplote okolo 140 °C.