Kuracie prsia s marhuľovou omáčkou
Autor receptu: matus113
Skúsili sme a chutilo nám.
4 porcie |
45 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Uvaríme v 3 dcl vody polovicu slepačieho bujónu. Necháme prejsť varom. Osmažíme cibuľku na olivovom oleji do sklovita. Pridáme vývar, šľahačku, okoreníme čili korením, pridáme marhuľový džem, povaríme. Pridáme čili omáčku a dochutíme rumom. Varíme 4 minúty.
- Kuracie prsia nakrájame na plátky a zmiešame s olivovým olejom, okoreníme čili, zeleným korením, zmesou čierneho, červeného a bieleho korenia, a posolíme. Mäso vysmažíme na olivovom oleji.
- Kuracie prsia podávame preliate marhuľovou omáčkou s pečenými zemiakmi s rascou.