Kuracie prsia s marhuľovou omáčkou

Autor receptu: matus113

Skúsili sme a chutilo nám.

4
porcie
45 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Uvaríme v 3 dcl vody polovicu slepačieho bujónu. Necháme prejsť varom. Osmažíme cibuľku na olivovom oleji do sklovita. Pridáme vývar, šľahačku, okoreníme čili korením, pridáme marhuľový džem, povaríme. Pridáme čili omáčku a dochutíme rumom. Varíme 4 minúty.
  2. Kuracie prsia nakrájame na plátky a zmiešame s olivovým olejom, okoreníme čili, zeleným korením, zmesou čierneho, červeného a bieleho korenia, a posolíme. Mäso vysmažíme na olivovom oleji.
  3. Kuracie prsia podávame preliate marhuľovou omáčkou s pečenými zemiakmi s rascou.