Krémová šarlota s ovocím

Autor receptu: podravka

Komerčný recept
Zakončite skvelý deň s krásnou tortou šarlotou naplnenou krémom z jogurtu a želatíny a doplnenou o chutné maliny.

25 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Piškóty rozrežeme na polovicu a každý kúsok krátko namočíme do mlieka, do ktorého sme pridali vanilkový cukor a ovocný likér. Namočené piškóty poukladáme po okraji formy (s priemerom 26 cm) a poukladáme ich aj na dno formy, aby sme vytvorili korpus.
  2. Mletú želatínu zalejeme 100 ml studenej vody a necháme napučať. Smotanu na varenie zmiešame s mliečnou Lino ladou tak, aby vznikla hladká zmes.
  3. Pridáme jogurt a napučanú želatínu a poriadne premiešame. Dostaneme tekutú zmes, ktorú predtým ako začne hustnúť, opatrne nalejeme do formy vystlanej piškótami.
  4. Dáme do chladničky na niekoľko hodín.
  5. Po vychladnutí naukladáme maliny a podávame.