Krémová šarlota s ovocím
Autor receptu: podravka
Komerčný recept
Zakončite skvelý deň s krásnou tortou šarlotou naplnenou krémom z jogurtu a želatíny a
doplnenou o chutné
maliny.
Postup
- Piškóty rozrežeme na polovicu a každý kúsok krátko namočíme do mlieka, do ktorého sme pridali vanilkový cukor a ovocný likér. Namočené piškóty poukladáme po okraji formy (s priemerom 26 cm) a poukladáme ich aj na dno formy, aby sme vytvorili korpus.
- Mletú želatínu zalejeme 100 ml studenej vody a necháme napučať. Smotanu na varenie zmiešame s mliečnou Lino ladou tak, aby vznikla hladká zmes.
- Pridáme jogurt a napučanú želatínu a poriadne premiešame. Dostaneme tekutú zmes, ktorú predtým ako začne hustnúť, opatrne nalejeme do formy vystlanej piškótami.
- Dáme do chladničky na niekoľko hodín.
- Po vychladnutí naukladáme maliny a podávame.