Koláč z vlašských orechov a kokosovej múky s polevou z bobuľového ovocia

nika182 - bez fotkynika182, 22. marca 2014
Koláč z vlašských orechov a kokosovej múky s polevou z bobuľového ovocia
Foto: nika182

Koláč je robený na veľký plech, vyjde 30 ks. 1ks má cca 6,92 g tuku, 2,46 g biekovín a 10,18 g sacharidov. V recepte je použitý cukor z kokosových kvetov (hovorím mu kokosový cukor). Je vyrobený z nektáru kvetov kokosovej palmy. Je 100 % organický, nerafinovaný, nebielený, bez konzvervašných látok. GI 35 - nižšší ako trstinový a sirup agáve. Má podobnú chuť ako javorový sirup - takú jemne karamelovú. Bohatý na vitamíny. Chutí o dosť sladšie ako iné sladidlá (s výnimkou stévie).

30
porcií
20 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

5 ks
100 g
100 ml
100 ml
1 ks
4 PL
110 g
80 g
pár zrniečok
Plnka:
400 g
300 g
400 g
2 ks
100 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Rúru predhrejeme na 180 °C. Vajíčka s kokosovým cukrom vyšľaháme do peny. Postupne pridáme vodu a rozpustneý kokosový olej (rozpúšťam v sklenenom pohári, v ktorom ho skladujem v rúre, ktorá sa mi zohrieva na koláč). Pridáme kakao, vlašské orechy (je to asi 10-11 PL), PDP, kokosovú múku (4 PL) a štipku ružovej himalájskej soli (nemusí byť). Pozor kokosová múka nie je to isté ako kokosová múčka. Má iné nutričné hodnoty aj konzistenciu v koláči. Aj keby ste kokosovú múčku doma ešte rozmixovali to isté to nebude, treba dať pozor na kozistenciu, koláč by sa dosť mrvil a rozpadal. Kokosovej múky určite nepridávajte viac ako je v recepty, môže sa to zdať málo, ale koláš z nej poriadne zhustne. Cesto je stredne hustej konzistencie, na plechu ho treba trošku rozotrieť.

  2. 2

    Pečieme na 180 °C asi 10-15 minút. Nemám to presne odmerané, ale treba ho pozorne sledovať je upečený dosť rýchlo.

  3. 3

    Kým sa koláč pečie do hrnca dáme podusiť všetko ovocie (používam podľa možností v zime mrazen, v lete čerstvé, mrazené nezalievam vodou, čerstvé asi 100 ml vody). Pridáme kokosvý cukor a rozmixujeme ponorným mixérom. Vo vode rozmiešame zlaté klasy a za stáleho miešanie uvaríme krém. Niekedy do neho pridávam aj maslo podľa chuti.

  4. 4

    Krém vylejeme na korpus. Keď koláš trochu vychladne ozdobím ho hoblinkami z horkej čokolády (90 % Lindt). Koláč podávame dobre vychladený. Hlavne v lete je osviežujúci. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

8 komentárov k receptu
Koláč je robený z kvalitných surovín škoda že je tam zabitý ten zlatý klas. Čo tak vyskúšať nejaký bio pudingový prášok alebo agar ...... A ešte tip na strúhanú horkú čokoládu určite z firmy vivani ..... Ak teda chcete vedieť ako má chutiť pravá čokoláda .....

Pridaj komentár k receptu: