Foto: mojack
...s nevarenou plnkou. Tento koláč sa rýcho urobí, pretože plnku nevarím ale len zamiešam. Čas sa využije aj na niečo iné..:-)))
príprava
na 180 °C
Suroviny
1,5 hrnčeka |
|
1,5 hrnčeka |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
2 čl |
|
|
|
hrnček- 250 ml: | |
PLNKA: | |
2 ks |
|
200 ml v kelímku |
|
1 PL |
|
2 PL |
|
1 ks |
|
Postup
-
1
Kompot rozmixujeme aj so šťavou malo to 500 ml.
-
2
Suroviny na cesto som zmiešala .Najskôr suché prísady a nakoniec vajíčka a ananás.
-
3
Cesto je hotové.
-
4
Už iba vyliať na plech a upiecť.
-
5
Dáme piecť na 180 stupňov na 25-30 min. (trocha zhnedne kvôli ananásu ). Po upečeni necháme vychladnúť a natrieme krémom.
-
6
KREM : 1 van.cukor, 1 pl cukor, 2 neochutene natierkové masla ( bánovecka natierka) , 1 kelímok vanilkového pudingu bez šľahačky.
-
7
Natrieme na upečený korpus, zahladíme, posypeme sekanými orechami a
-
8
posypeme husto strúhanou čokoládou.
-
9
Dáme stuhnuť do chladu.
práve sme ho dokončili. Je výborný, ale tiež by som mu dala iné meno :)
Ananásové pokušenie, Ananásová rozprávka, Zákusok orgazmus alebo tento moj , maju spoločné cesto. -a to ananás.Ale neviem prečo ho inač volajú.
Bazulienka-práve preto som chcela vyskúšat kúpený puding a neochutenú natierku.Táto natierka je dost hustá a po pridaní pudingu/kelimok/ sa mi lepšie natieralo.
Cesto je výborné , nie je suché a určite ho budem robit aj s inými plnkami.
ale daj pozor aby si to nemala riedké
Aj Hurriccanne mala slanú chuť s nát.masla ( akého?). Samanka, ešte to maslo CBA by som mala vyskúšať aké je.
Pracujem dosť aj z receptami na www.vareni.cz
Ináč koláčik budem piect zase, ale pomazánkové maslo nahradím asi tvarohom
vyzerá krásne, vonia skvele a chutí úžasne