Foto: 1ariana
Asi pred dvoma rokmi mi kamarátka poslala mail a ten mal názov Orgazmus. Myslela som si, že si zo mňa vystrelila. Po otvorení som Zobraziť celý popisAsi pred dvoma rokmi mi kamarátka poslala mail a ten mal názov Orgazmus. Myslela som si, že si zo mňa vystrelila. Po otvorení som ostala prekvapená, že mi vlastne poslala recept. Hneď som ho vyskúšala a všetkým chutil. Minulý týždeň som sľúbila sesternici, ktorá mi objednala váhu z katalógu jednej kozmetickej firmy, že ak ju dostanem (lebo sa mi dosť často stáva, že čo najviac čakám, to majú už vypredané), tak pridám sem na Varechu recept. Sľub dodržiavam.
na 175 °C
Suroviny
1,5 hrnček |
|
1,5 hrnček |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
2 KL |
|
1 plechovka |
|
Krém: | |
2 ks, bez príchute |
|
1 kelímok, (alebo uvaríme vanil.puding v mlieku) |
|
1 PL |
|
1 ks |
|
2 hrste, posekané |
|
Poleva: | |
150 g |
|
70 g |
|
Postup
-
1
Pripravíme si všetky suroviny.
-
2
Ananásový kompót vylejeme do nádoby na mixovanie. Ja som použila veľkú konzervu, lebo malú v obchode nemali. Trocha som odjedla, aby toho náhodou nebolo veľa.
-
3
Ananásový kompót aj so šťavou vymixujeme.
-
4
Do misy s rozmixovaným ananásom pridáme múku, cukor, vajíčka, prášok do pečiva a sódu BB.
-
5
Všetko spolu vyšľaháme do hladkej hmoty.
-
6
Vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a dáme piecť.
-
7
Pečieme asi 15-20 minút.
-
8
Ja som puding varila, tak som musela čakať, kým mi vychladne korpus a aj puding. Vychladnutý puding vymiešame spolu s pomazánkovým maslom. cukrom a vaniklovým cukrom.
-
9
Posekáme orechy.
-
10
Krém natrieme na koláč a posypeme posekanými orechami.
-
11
Na takto upravený krém (ja som tie oriešky trocha pozatláčala do krému) vylejeme čokoládu rozpustenú nad parou.
-
12
Keď čokoláda stuhne krájame koláč nožom namočeným v horúcej vode. Nedá sa to pekne nakrájať, lebo ak trafíme oriešok, tak sa čokoláda láme. Ale chutí aj tak dobre. Keby som si skôr všimla, že recept na tento koláč tu už pridali niektorí "varecháči" bola by som piekla iný, ale pozrela som sa až teraz, keď som ho sem išla pridať. Dúfam, že to neprekáža, lebo postup pri nich nie je nafotený. Dobrú chuť!
@vkadkaku... pri tomto recepte som tú váhu nemusela použiť... pridala som ju ako dekoráciu. :o)
špica super paráda!
Urobila som ho do školy, pretože mám narodeniny a moji spolužiaci z rôznych kútov Európy boli očarení a keď som im povedala názov, hneď im zabehlo :)!!!
Pozdravy z Grécka!
Dnes som teda zákusok išla piecť... cesto sa mi zdalo zvláštne a navyše ho bolo nejako veľmi málo... ale rozdelila som ho do dvoch malinkých foriem :D A po 10 minútach pozerám do rúry, že už by mal pomaly aj hnednúť a byť upečený, avšak upečený bol až po 30min. Prekvapilo ma, že aj keď v rúre sa stred nafúkol, po vybratí sa korpus pekne vyrovnal....
Následne som korpus ochutnala a nejako mi nechutil :O Tak mi bolo ľúto dať naň to drahé mascarpone - keďže som nevedela ako to bude chutiť spolu :) Poliala som ho teda iba čokoládou. Po akom - takom vychladnutí môžem skonštatovať, že cesto je celkom dobré a vlhké tak akurát :) Takže kľudne som ho mohla aj potrieť plnkou... nevadí, nabudúce :)
No ale cesta je naozaj extrémne málo (kvôli tomu že sa nenadvihne tak), a to som ho chcela robiť iba z polovičnej dávky.....
Tuším ho vyskúšam spraviť z celej dávky do tortovej formy.. Predpokladám, že to bude akurát :)
Toľko moja skúsenosť ... :)
Uvidíme aké to bude všetko dokopy :) Ale určite dobré :)