Kokteilové acidko Ríbezliatko
Autor receptu: nonna
Na schladenie horúcich letných chvíľ je ideálne toto vychladené kyslé mlieko kyslastosvieže a vonné od medu. Organizmus ním vyzbrojíte vitamínmi, vlákninou, antioxidantmi, získate aj proteíny, nejaké mastné kyseliny, mliečnu bakteriálnu mikroflóru a čistú glokózu s fruktózou plus ďalšie bioaktívne a obranné látky z medu. Ich zloženie a množstvo závisí od druhu medu.
Postup
- Pripravíme si suroviny.
- Ríbezle umyjeme a odstopkujeme.
- Rozmixujeme.
- Pridáme zakysanku, med a opäť dobre rozmixujeme.
- Nech sa páči, štrngnime si NA ZDRAVIE!
POZNÁMKA: Nápoj bol dosť hustý, takže je možné ho zriediť trochou sladkého mlieka alebo ovocnou šťavou. Ríbezle, tak ako aj zakysanku som nechala pred použitím dobre vychladiť.