Kokteilové acidko Ríbezliatko

Autor receptu: nonna

Na schladenie horúcich letných chvíľ je ideálne toto vychladené kyslé mlieko kyslastosvieže a vonné od medu. Organizmus ním vyzbrojíte vitamínmi, vlákninou, antioxidantmi, získate aj proteíny, nejaké mastné kyseliny, mliečnu bakteriálnu mikroflóru a čistú glokózu s fruktózou plus ďalšie bioaktívne a obranné látky z medu. Ich zloženie a množstvo závisí od druhu medu.

2
porcie
6 minút
príprava

Postup

  1. Pripravíme si suroviny.
  2. Ríbezle umyjeme a odstopkujeme.
  3. Rozmixujeme.
  4. Pridáme zakysanku, med a opäť dobre rozmixujeme.
  5. Nech sa páči, štrngnime si NA ZDRAVIE! POZNÁMKA: Nápoj bol dosť hustý, takže je možné ho zriediť trochou sladkého mlieka alebo ovocnou šťavou. Ríbezle, tak ako aj zakysanku som nechala pred použitím dobre vychladiť.