40 minút
príprava
príprava
20 minút
na 170 °C
na 170 °C
Suroviny
| 5 ks |
|
| 250 g |
|
| 1 PL |
|
| 200 g |
|
| 5 PL |
|
| 1/2 balíčka |
|
| 330 ml |
|
| 1 balíček |
|
| 500 ml |
|
| 7 ks |
|
| 400 ml |
|
| 100 ml |
|
| 100 g |
|
| 1 balíček |
|
| 1 balíček |
|
Postup
-
1
Žĺtky vyšľaháme s cukrom, postupne pridávame vriacu vodu a olej, potom múku s práškom do pečiva a nakoniec sneh z bielkov. Cesto vylejeme na vymastený, múkou posypaný väčší plech a upečieme.
- 2
Na vychladnuté cesto natrieme plnku pripravenú z vyšľahanej šľahačky s vanilínovým cukrom, do ktorej sme vmiešali smotanu. Koláč dáme do chladu.
- 3
Keď plnka stuhne, poukladáme na ňu kolieska kivi. Zalejeme ich krémom, ktorý uvaríme z vody zmiešanej so sirupom, s práškom Zlatý klas a cukrom (podľa návodu). Hotový koláč necháme niekoľko hodín odležať a pokrájame ho na kocky.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu