Foto: fcielka
40 minút
príprava
príprava
20 minút
na 170 °C
na 170 °C
Suroviny
5 ks |
|
250 g |
|
1 PL |
|
200 g |
|
5 PL |
|
1/2 balíčka |
|
330 ml |
|
1 balíček |
|
500 ml |
|
7 ks |
|
400 ml |
|
100 ml |
|
100 g |
|
1 balíček |
|
1 balíček |
|
Postup
-
1
Žĺtky vyšľaháme s cukrom, postupne pridávame vriacu vodu a olej, potom múku s práškom do pečiva a nakoniec sneh z bielkov. Cesto vylejeme na vymastený, múkou posypaný väčší plech a upečieme.
- 2
Na vychladnuté cesto natrieme plnku pripravenú z vyšľahanej šľahačky s vanilínovým cukrom, do ktorej sme vmiešali smotanu. Koláč dáme do chladu.
- 3
Keď plnka stuhne, poukladáme na ňu kolieska kivi. Zalejeme ich krémom, ktorý uvaríme z vody zmiešanej so sirupom, s práškom Zlatý klas a cukrom (podľa návodu). Hotový koláč necháme niekoľko hodín odležať a pokrájame ho na kocky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu