Kivi rezy

fcielka - fotkafcielka, 6. októbra 2009
Kivi rezy
Foto: fcielka
40 minút
príprava
20 minút
na 170 °C

Suroviny

5 ks
250 g
1 PL
200 g
5 PL
1/2 balíčka
330 ml
1 balíček
500 ml
7 ks
400 ml
100 ml
100 g
1 balíček
1 balíček

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Žĺtky vyšľaháme s cukrom, postupne pridávame vriacu vodu a olej, potom múku s práškom do pečiva a nakoniec sneh z bielkov. Cesto vylejeme na vymastený, múkou posypaný väčší plech a upečieme.

  2. 2

    Na vychladnuté cesto natrieme plnku pripravenú z vyšľahanej šľahačky s vanilínovým cukrom, do ktorej sme vmiešali smotanu. Koláč dáme do chladu.

  3. 3

    Keď plnka stuhne, poukladáme na ňu kolieska kivi. Zalejeme ich krémom, ktorý uvaríme z vody zmiešanej so sirupom, s práškom Zlatý klas a cukrom (podľa návodu). Hotový koláč necháme niekoľko hodín odležať a pokrájame ho na kocky.

Diskusia k receptu

5 komentárov k receptu
Mal som tú česť ochutnať a je to fakt stráááááášne dobré. A to vôbec nie som zaťažený na sladké. Gratulujem, fcielka :-)
no koenc esom nasla tento recept som ho hladala asik 1rok a konecne som ho nasla raz som to jedla u kamosky ale tak davno a moc mi to chutilo....a teraz si to spravim uz aj ja tento recept je najjjjjjjjjjjj naj na svete supiš!=)))

Pridaj komentár k receptu: