Kelové fusilli (fotorecept)

Autor receptu: cesminaz

Cestovina s duseným kelom. Jednoduché a lacné jedlo :-)

Suroviny

Postup

  1. Kupila som dost velku hlavku kelu, takze som pouzila polovicu, to je cca600 g. Kel umyjeme a pokrajame na jemne tenke pasiky. V hrnci rozohrejeme trocha oleja a pridame kel. Osolime ho a nechame zakryte dusit, kym nezvädne. Kel nieje ako kapusta, takze budeme musiet podliat vodu. Ja som dala 1dl a zakryte, za obcasneho miesania do mäkka udusime. Na konci nechame kde-tu este opiect (ak treba pridame trocha olej). Od toho dostane lepsiu chut. Nakoniec dosolime, ak treba a podla chuti si mozme dat aj mlete čierne korenie. Ale ak lubite aj na sladko, tak okrem soli nedajte nic a tak si uz kazdy moze pridat do svojho taniera podla chuti co chce :-)
  2. Cestovinu si mozte uvarit podla chuti, aku mate radi. Ja som uvarila kukuricne fusilli, kedze 1 stravnik mal problemy s lepkom :-) Chutili dobre :-)
  3. Kelova cestovina sa velmi od kapustovej neliši, na 90 % chutia rovnako. Ja pripravujem aj kapustovu cestovinu celkom rovnako, no väcsinou robim fliačky. Tiez davam do kapusty len sol a popripade ml. korenie, nic ine. My to takto lubime :-) Podla chuti si uz mozte na nich pochutit naslano alebo nasladko s praskovym cukrom. Dobru chut :-)