Kelové čipsy a pečený hrachor

alena45 - fotkaalena45, 31. júla 2014
Kelové čipsy a pečený hrachor
Foto: alena45

Nedávno mi v noci prišiel link na kelové čipsy, nelenila som a hneď som si ich urobila, lebo som bola zvedavá na ich chuť. Odvtedy som ich už robila trikrát a vždy zmiznú raz-dva.

30 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

 (alebo hlávka)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kel umyjeme, vykrojíme hrubý stred, zvyšok listu pokrájame na väčšie kusy. Na plech položíme pečiaci papier, uložíme kel, rovnomerne posypeme soľou, jemne pokvapkáme olejom a dáme do rúry piecť. Konzumujeme hneď po vychladnutí.

    Kelové čipsy a pečený hrachor - obrázok 1
  2. 2

    S nepríjemným pupencom som v záhrade vytrhla aj hrachor, ktorý bol ešte zelený, obrala som struky, olúpala a upiekla rovnakým spôsobom spolu s kelom.

    Kelové čipsy a pečený hrachor - obrázok 2

Diskusia k receptu

katka78
Veru ja by som ochutnala, už som podobné recepty (na tie čipsy) videla a celkom sa mi to pozdáva.
ivav
zaujímavé, aj mne by to chutilo
alena45
treba počítať s tým, že kel je trochu horkastý, mne to nevadí, kel mám veľmi rada, ale niekto si myslí, že by to malo chutiť ako zemiakové chipsy, tak to teda nechutí.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha