Foto: lia66
...viem, že už tu minimálne jedna podobná(károvaná)je, ale ja vám chcem ukázať iný postup-ten náš. Je trošku náročnejšia na "čas", ale nebojte, nepečie sa Zobraziť celý popis...viem, že už tu minimálne jedna podobná(károvaná)je, ale ja vám chcem ukázať iný postup-ten náš. Je trošku náročnejšia na "čas", ale nebojte, nepečie sa celý deň...tá moja nie je síce úplne najsam, ale to len preto, lebo, keď varím a pečiem, tak mladší "zbojník" sa mi vždy tmolí pomedzi nohy a ja sa mu samozrejme uhýbam...ak má človek na túto kreáciu "priestor", tak efekt je nádherný...vy, šikulky to zvládnete ľavou zadnou!...o pár týždňov robím znova, ak výjde krajšie, tak pridám aj tie fotky
Postup
-
1
Zmiešame vajíčka so smotanou, kryštáľovým cukrom a minerálkou...viem, že je tam hodne cukru(aspoň podľa môjho gusta určite), ale korpus nie je presladený...pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva...vajíčka sa nerozdeľujú, nešľahá sa sneh, aby bolo nadýchané cesto-cesto, kým sa všetko upečie, tak to trvá minimálne hodinu, a tak dovtedy by to aj tak "spľaslo"...cestíčko krásne vydrží, nemusí hneď do rúry-ale samozrejme, kto má viac rovnakých plechov na tortu a rúra dovolí, tak môže aj naraz...cesto má byť "hutnejšie"-určite nie redšie!...rozdelíme si ho na dve časti-do jednej primiešame kakao.
-
2
...a začína kreativita(používam polievkovú lyžicu)-na plech vystlaný papierom na pečenie dám do stredu lyžicu kakaového cesta, okolo nanesiem lyžicou biele cesto, okolo bieleho zas tmavé, nakoniec biele-samozrejme, že môžte začať aj bielym, a na každý kruh použijem viac lyžíc cesta-koľko treba...dáme piecť na cca 180st cca 20/25min...
-
3
...a postupujeme zas naopak...na ďalší plech dáme do stredu lyžicu bieleho cesta, okolo tmavé, okolo neho zas biele a na koniec tmavé...dáme piecť.
-
4
...ďalej postupujeme, ako pri prvom korpuse...dáme upiecť...
-
5
...ďalší korpus bude, ako ten druhý...dáme zapiecť...
-
6
...á ďalší korpus-začíname tmavým cestom...
-
7
Kto má vačší plech na torty, tak úplne stačia aj tri korpusy-naozaj to krásne ukáže aj s troma...ja mám momentálne k dispozícií menší plech-tak mi vyšlo korpusov pať...tu sú už upečené.
-
8
A začíname plniť...môžme začať ktorýmkoľvek korpusom(ja som začala tmavým uprostred)...naň dáme domáci ríbezľový džem...
-
9
...na ktorý rozotrieme plnku...
-
10
...naň uložíme korpus opačný-v mojom prípade s bielym uprostred...a potrieme džemom...
-
11
...pridáme plnku...
-
12
...priklopíme korpusom opačným-v strede s tmavým cestom a potrieme džemom...
-
13
...potrieme plnkou...
-
14
...prikryjeme ďalším opačným korpusom-v mojom prípade takým, ako pri druhom-čiže svetlým uprostred...a potrieme džemom...
-
15
...pridáme plnku...
-
16
...a konečne prikryjeme posledným korpusom(s tmavým uprostred), potrieme džemom a zbytkom plnky potrieme celú tortu...samozrejme, že ja som musela v tomto prípade použiť dvojnásobné množstvo plnky-ale, ak robíte len trojposchodovú, tak stačí "klasická dávka"...
-
17
...dozdobíme podľa fantázie...ja som mala zbytky troch polev, tak som použila tie...
-
18
...toretka v reze...ako som už písala, keď má človek "priestor", tak ten rez výjde nádherne...mne "pomáhal" náš 18 mesačný lapaj...tak to vyšlo kostrbato...
-
19
...napriek tomu chlapom chutilo, a ja som dostala jednotky...vždy ma poteší, keď tým, čo im pripravujem lahôdky chutííí-na vzhľade už tak nezáleží!...ale už za pár týždňov si budem musieť dať záležať-tak malého dám babke na stráženie...potom pridám fotečku.
-
20
PLNKA:každý má tu svoju... ...ja som robila takú istú, ktorú som použila na pudingový ľadový rez, ktorý mám v receptoch. OPRAVA:PLNKA, ktorú som konkrétne na túto 5 poschodovú tortu použila: 400g masla, 150g pr.cukru, 100g kakaa-maslo vymiešame s cukrom a kakaom na hladký krém... Kto má záujem, tak pridávam super "podklad" pod plnku:200g vlažských mletých orechov, 60g práškového cukru, toľko domáceho ríbezľového džemu, aby z toho zmiešaním všetkých ingrediencií vznikla masa, ktorá sa dá natrieť na korpus-toto je rcp pre deti...pre dospelých skúste túto:200g vlažských mletých orechov, 150ml rumu, 60g pr.cukor, 1 vanil.cukor-zmiešať.
Diskusia k receptu