Károvaná zázrak torta-fotorecept

Autor receptu: lia66

...viem, že už tu minimálne jedna podobná(károvaná)je, ale ja vám chcem ukázať iný postup-ten náš. Je trošku náročnejšia na "čas", ale nebojte, nepečie sa celý deň...tá moja nie je síce úplne najsam, ale to len preto, lebo, keď varím a pečiem, tak mladší "zbojník" sa mi vždy tmolí pomedzi nohy a ja sa mu samozrejme uhýbam...ak má človek na túto kreáciu "priestor", tak efekt je nádherný...vy, šikulky to zvládnete ľavou zadnou!...o pár týždňov robím znova, ak výjde krajšie, tak pridám aj tie fotky

Postup

  1. Zmiešame vajíčka so smotanou, kryštáľovým cukrom a minerálkou...viem, že je tam hodne cukru(aspoň podľa môjho gusta určite), ale korpus nie je presladený...pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva...vajíčka sa nerozdeľujú, nešľahá sa sneh, aby bolo nadýchané cesto-cesto, kým sa všetko upečie, tak to trvá minimálne hodinu, a tak dovtedy by to aj tak "spľaslo"...cestíčko krásne vydrží, nemusí hneď do rúry-ale samozrejme, kto má viac rovnakých plechov na tortu a rúra dovolí, tak môže aj naraz...cesto má byť "hutnejšie"-určite nie redšie!...rozdelíme si ho na dve časti-do jednej primiešame kakao.
  2. ...a začína kreativita(používam polievkovú lyžicu)-na plech vystlaný papierom na pečenie dám do stredu lyžicu kakaového cesta, okolo nanesiem lyžicou biele cesto, okolo bieleho zas tmavé, nakoniec biele-samozrejme, že môžte začať aj bielym, a na každý kruh použijem viac lyžíc cesta-koľko treba...dáme piecť na cca 180st cca 20/25min...
  3. ...a postupujeme zas naopak...na ďalší plech dáme do stredu lyžicu bieleho cesta, okolo tmavé, okolo neho zas biele a na koniec tmavé...dáme piecť.
  4. ...ďalej postupujeme, ako pri prvom korpuse...dáme upiecť...
  5. ...ďalší korpus bude, ako ten druhý...dáme zapiecť...
  6. ...á ďalší korpus-začíname tmavým cestom...
  7. Kto má vačší plech na torty, tak úplne stačia aj tri korpusy-naozaj to krásne ukáže aj s troma...ja mám momentálne k dispozícií menší plech-tak mi vyšlo korpusov pať...tu sú už upečené.
  8. A začíname plniť...môžme začať ktorýmkoľvek korpusom(ja som začala tmavým uprostred)...naň dáme domáci ríbezľový džem...
  9. ...na ktorý rozotrieme plnku...
  10. ...naň uložíme korpus opačný-v mojom prípade s bielym uprostred...a potrieme džemom...
  11. ...pridáme plnku...
  12. ...priklopíme korpusom opačným-v strede s tmavým cestom a potrieme džemom...
  13. ...potrieme plnkou...
  14. ...prikryjeme ďalším opačným korpusom-v mojom prípade takým, ako pri druhom-čiže svetlým uprostred...a potrieme džemom...
  15. ...pridáme plnku...
  16. ...a konečne prikryjeme posledným korpusom(s tmavým uprostred), potrieme džemom a zbytkom plnky potrieme celú tortu...samozrejme, že ja som musela v tomto prípade použiť dvojnásobné množstvo plnky-ale, ak robíte len trojposchodovú, tak stačí "klasická dávka"...
  17. ...dozdobíme podľa fantázie...ja som mala zbytky troch polev, tak som použila tie...
  18. ...toretka v reze...ako som už písala, keď má človek "priestor", tak ten rez výjde nádherne...mne "pomáhal" náš 18 mesačný lapaj...tak to vyšlo kostrbato...
  19. ...napriek tomu chlapom chutilo, a ja som dostala jednotky...vždy ma poteší, keď tým, čo im pripravujem lahôdky chutííí-na vzhľade už tak nezáleží!...ale už za pár týždňov si budem musieť dať záležať-tak malého dám babke na stráženie...potom pridám fotečku.
  20. PLNKA:každý má tu svoju... ...ja som robila takú istú, ktorú som použila na pudingový ľadový rez, ktorý mám v receptoch. OPRAVA:PLNKA, ktorú som konkrétne na túto 5 poschodovú tortu použila: 400g masla, 150g pr.cukru, 100g kakaa-maslo vymiešame s cukrom a kakaom na hladký krém... Kto má záujem, tak pridávam super "podklad" pod plnku:200g vlažských mletých orechov, 60g práškového cukru, toľko domáceho ríbezľového džemu, aby z toho zmiešaním všetkých ingrediencií vznikla masa, ktorá sa dá natrieť na korpus-toto je rcp pre deti...pre dospelých skúste túto:200g vlažských mletých orechov, 150ml rumu, 60g pr.cukor, 1 vanil.cukor-zmiešať.