Foto: ancicka
Je výborný pri kašľi,chorých prieduškách,zápale pluc a chutí aj deťom.
5 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
V hrnci spálime cukor na karamel na miernom ohni.Dáme pozor,aby sa karamel nespálil.Musí byť pekný svetlohnedý.Ak by sa spálil,tak by čaj bol horký.Ked je karamel hotový,tak zalejeme vodou a pridáme cibuľu aj so šupkou.
-
2
Na miernom ohni povaríme 15 min a podávame.
Ked kašleš a bolí ťa na hrudníku,tak si daj na papier/voľakedy som dávala na pijavý/aj na biely,čo sa používa na pečenie,tak si ho natri domácou bravčovou masťou a prilož na hrudník na miesto kde ťa to boli,na to si daj malú vreckovku namočenú v alpe.Dobré je to prikladať cez noc.Ked človek leží,tak aj cez deň.Treba prikladať kým priedušky bolia,ale po troch dňoch tá bolesť prestáva.
Moje deti ked boli malé,tak si aj sami pýtali,lebo to pomáhalo.
Nebudeme sa klamať, aj s karamelom je to hnusné, ale také účinné, že ho naše baby už v škôlkárskom veku pýtali aj uprostred noci, lebo mali skúsenosť, že sa im po ňom uľaví.
Na vykašliavanie použite rady, ktoré @ancicka pridala vyššie. Aj to výborne funguje, hlieny sa uvoľnia a hneď sa človek cíti lepšie.
@marikafil dobré na utíšenie suchého kašla je piť horúce mlieko s maslom a medom to už hnusné nie je :-)