Karamelový (a kakaový) krém (vegan)

Autor receptu: veganvidya

Nech sa páči: krémy, ktorými bola zdobená (a plnená) jedna zo svadobných tôrt... presne taká, akú máme radi :-).

Suroviny

Postup

  1. Karamelový krém: 5 PL hnedého cukru upálime na karamel. Odstavíme. Uvarenú silnú čiernu kávu pomaličky a opatrne vlievame do karamelu spolu s cca 50 ml rastlinného mlieka. Premiešame. Zo zvyšku rastlinného mlieka a pudingového prášku uvaríme puding - necháme vychladnúť.
  2. Rastlinný tuk ušľaháme s práškovým hnedým cukrom. Karamel, puding a tuk s cukrom vyšľaháme spolu dohladka.
  3. Kakaový krém: Z rastlinného mlieka a pudingového prášku uvaríme hustý puding. Tuk vymiešame s cukrom, pridáme kakao a el. šľahačom spojíme s vychladnutým pudingom.