Karamelové tiramisu

debnickovababicka - bez fotkydebnickovababicka, 19. mája 2015

Neklasická klasika, lebo je karamelová. No stojí za to. Veď uvidíte na tom ako rýchlo sa zje. Recept Debnička od babičky

6
porcií
40 minút
príprava
3 minút
tepelná úprava

Suroviny

1/2 balíka
2 ks
2 balíčky
6 lyžíc
2 lyžice




Postup

  1. 1

    Najskôr si urobte kávu a prilejte doň amaretto. Keď vychladne, na chvíľu do nej namočte piškóty.

  2. 2

    V hrnci si roztopte cukor. Keď už vznikne karamel, prilejte trochu vody, zamiešajte a nechajte chvíľu vychladnúť.

  3. 3

    Mascarpone si zmiešajte so žĺtkami a mierne (no nie príliš stuhnutým) vychladeným karamelom. Namočené piškóty naukladajte do misy, na ne dajte mascarponový krém a posypte pomletými zrniečkami kávy, dajte ďalšiu vrstvu piškót, krému a kávy.

Diskusia k receptu

steffik
Cez víkend som robila klasické tiramisu. Dnes pečiem oslávencovi mandarínkový koláč s kyslou smotanou. A tento ma veľmi zaujal. Takže dnes ešte urobím toto tvoje tiramisu. vyzerá PRUDKO JEDLÉ. U mňa za 5.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia