Foto: debnickovababicka
Neklasická klasika, lebo je karamelová. No stojí za to. Veď uvidíte na tom ako rýchlo sa zje. Recept Debnička od babičky
6
porcií
porcií
40 minút
príprava
príprava
3 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Najskôr si urobte kávu a prilejte doň amaretto. Keď vychladne, na chvíľu do nej namočte piškóty.
- 2
V hrnci si roztopte cukor. Keď už vznikne karamel, prilejte trochu vody, zamiešajte a nechajte chvíľu vychladnúť.
- 3
Mascarpone si zmiešajte so žĺtkami a mierne (no nie príliš stuhnutým) vychladeným karamelom. Namočené piškóty naukladajte do misy, na ne dajte mascarponový krém a posypte pomletými zrniečkami kávy, dajte ďalšiu vrstvu piškót, krému a kávy.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
aj bolo, dlho sa teda v chladnicke nezdrzalo