Karamelové nepečené vajíčka

Autor receptu: martamm

Tento recept som si vymyslela a rada by som ho ponúkla aj Vám, ako inšpiráciu k veľkonočným sviatkom. Keďže sa jedná o nepečený výrobok, príprava nie je zdĺhavá, ani zložitá.

30
porcií
60 minút
príprava

Postup

  1. Nakoľko karamelové kondenzované mlieka sa mi zdajú byť dosť riedke, kúpené mlieko som vyliala do hrnca a prevarila s pridaným kryštálovým cukrom, dostala som tým tmavšiu a hustejšiu hmotu s výraznejšou karamelovou príchuťou. Množstvo cukru v recepte som uviedla orientačne, treba pridať podľa toho, aký tmavý karamelový základ chcete získať. Vločky som zaliala vodou a dala do mikrovlnky na nejaké dve-tri minúry povariť, aby napučali. Sušienky som rozdrvila v robote. Po čiastočnom vychladnutí karamelovej hmoty som do nej postupne zapracovala napučané vločky a rozdrvené sušienky.
  2. Z tortových oplátok som formičnou vyrezala vajíčka.
  3. Na vyrezané tortové oplátky som naniesla vrstvu karamelovej hmoty tak, aby sa vytvoril oblý tvar, zodpovedajúci skutočnému vajíčku.
  4. Nakoniec som vajíčka potiahla poťahovou hmotou z cukríkov marshmalow, môžu sa tiež poliiať čokoládou, alebo citrónovou polevou, podľa shuti konzumentov...
  5. Ešte malý zlepšovák na polievanie, aby sa do čokolády nedostali omrvinky...
  6. A ďalší zlepšovák... citrónová poleva stiekla na papier a dala sa opakovane použiť. Polievala som 3x, aby vajíčka dostali požadovanú farbu.