Kapustnica

damisa - fotkadamisa, 25. decembra 2011
Kapustnica
Foto: damisa

takto ju robila kamarátka kuchárka a všetkým veľmi chutila

20
porcií
15 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 gr
500 gr
300 gr
100 gr
1 ks
2 kg
1 dcl
1 pol.lyž.

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Podusíme cibuľu na oleji, potom dáme a opečieme na kocky pokrájané br.m äso, pridáme na kocky pokrájané údené mäso ,opaprikujeme, zalejeme vodou a spolu povaríme do polomäka, pridáme kyslú kapustu/vodu si zlejeme a nakoniec s ňou dochutíme hotovú kapustnicu podľa chuti/ a vopred namočené v studenej vode sušené hríby a spolu varíme nakoniec pridáme pokrájanú údenú klobásu,ktorú sme si opražili narýchlo na panvici a spolu povaríme, podľa chuti osolíme a okoreníme a kto má chuť môže ochutiť kyslou smotanou

    Kapustnica - obrázok 1

Diskusia k receptu

10 komentárov k receptu
Takto ju robím aj ja, len nakoniec zahusťujem, ale nie múkou lež strúhaným zemiakom.A ešte ju trochu osladím, lebo kyselá je, tak aby nebola príkra ale lahodná.
Skús dopísať množstvo vody,aby si to vedeli prepočítať neskúsení kuchári.Predpokladám,že tejto polievky je po dokončení 8 litrov.
Ja dávam aj zemiaky a nezahusťujem.
zemiaky nedávam ani ničím nezahusťujem mohla by skysnúť, máme ju na týždeň a čím dlhšie stojí je lepšia a kto má chuť tak si ju ochutí ešte kyslou smotanou
vody dávam tak aby bola kapustnica hustejšia nemerala som ju nikdy, keď zalievam mäso tak vody je asi raz tolko na výšku ako je mäsa a hríby dávam aj s vodou, v ktorej boli namočené hríby
Tak to nie je kapusta ale kapustová polievka? lebo ja kapustnicu ako polievku (redšiu) nerobievam, ale ako hustú kapustu s podobným receptom ako tento. prweto aj zahusťujem. @Damisa , nemá sa ti čo pokaziť, najmä ak sa zahustí zemiakom, my ju tiež nezjeme za deň, dva.
napísala som že je to kapustnica tak myslím že je to jasné, že to nie je kapustová polievka/ tá nebýva taká bohatá mäsová ako kapustnica/ myslím, že sto ľudí sto chutí, nemám dobré skúsenosti so zahusťovaním kapustnice zemiakom takže ju robíme takto a chutí nám aj našim hosťom
Ja robím tiež takúto kapustnicu,len tam dávam aj šampiňony a nezahusťujem múkou.Už sa teším ked ju budem robiť na Silvestra,mňam.
Prepáč, @Damisa , pomýlila ma @Viera1 , keď sa pýtala na množstvo vody, akoby to mala byť polievka, veď si každý prispôsobí hustotu, tam sa množstvo vody neudáva. Ako som spomínala, aj ja tak robím (až na to zahustenie zemiakom). A uznávam, každý si robí ako mu chutí.
najprv podusím mäso a podlejem ho vodou,tak aby bolo vody raz tolko ako mäsa keď je polomäké pridám kyslú kapustu a namočené hríby aj s vodou v ktorej boli namočené a podľa uváženia aby kapustnica bola hustejšia sa môže doliať voda ak treba, myslím, že na tanieri je vidno aká je hustota, ak máte radšej redšiu samozrejme, že sa môže dať viac vody

Pridaj komentár k receptu: