Kandizovaná pomarančová kôra fotorecept

dorisa - fotkadorisa, 19. decembra 2010
Kandizovaná pomarančová kôra (fotorecept)
Foto: dorisa

Budem piecť biskupsky chlebíček a tam mi treba presladené kandizované ovocie, pomarančovú a citronovú kôru kandizovanú. Tak som si spravila najprv z pomarančov. Využijeme Zobraziť celý popisBudem piecť biskupsky chlebíček a tam mi treba presladené kandizované ovocie, pomarančovú a citronovú kôru kandizovanú. Tak som si spravila najprv z pomarančov. Využijeme tak celý pomaranč, dužinu na zjedenie a kôru na skaramelizovanie. Takto isto si môžeme pripraviť aj kôru z citróna.

5 minút
príprava
5-7 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
6-8 PL




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny.

    Kandizovaná pomarančová kôra (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vyumývaný pomaranč poriadne v horúcej vode osušíme, obielime a kôru nakrájame na jemné pasiky, potom na kocočky. Potom dáme do kastróla cukor a trocha ho rozpustíme.

    Kandizovaná pomarančová kôra (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Potom pridáme nakrájanú kôru a podusíme cca 5-7 minút.

    Kandizovaná pomarančová kôra (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Potom ju necháme vychladnúť a uložíme ju do uzavierateľnej nádoby. Môžme s ňou ozdobovať koláčiky, alebo pridávať do rôznych horúcich nápojov a do pečenia.

Diskusia k receptu

zdezda
super, naša mamina to vyrábala aj 3 dni, tento receptík sa mi viac páči, ďakujem zaň, už cítim, ako to vonia :-)
tonicka53
super, ja som si síce terz kúpila v kelímku ale do budúcna ako keby som našla :-) vďaka
sovka62
Zdezdi, ja tiež vyrábam tri dni. Myslím, že pri jednom varení sa kôra dosť nepresladí.
1x sracz
julica
Ja to robím tak, že kôru varím v hustom cukrovom sirupe, vyberiem, trošku nechám ležať, potom ju opäť povarím v sirupe, zase nechám odležať a povarím ešte raz a nechám schnúť.
dorisa
@julica ,Ja som takúto dávala do marokániek, boli výborné. Je to dobrý nápad zas ich povariť v cukre, díky.
violetacamorova
Ja som robila kandizované ovocie asi týždeň alebo pár dní, recept si už presne nepamätám, pri takejto kôre nakrájanej nadrobno by to malo stačiť, myslím.
hubata
Hovorím že ja tiež len tak starosvetsky robím pomarančovú kôru: tiež tri dni. Takže vďaka za receptík a už ho aj pratám do KK.
3sandra3
túto kandizovanú pomarančovú kôru som tu vôbec doteraz nevidela,,, ukladám do kk
arina
Tiež to chcem vyskúšať, doteraz som to len kupovala. Uvidím ako to dopadne.
fatima30
chcem sa opytat ci je horka,lebo mne sa podarila ale je horka:-(
dorisa
@gatima30 , aj moja je nahorkalá, keď ju jem samú, v koláči som nezbadala horkosť, tak, asi viacej cukru treba dať, aby bola sladšia.
tarnuska
Na pomarančovej kôre je horká dužina.
Kôru si zbieram a suším. Keď jej mám už dosť, namočím ju do vody a nechám kým nabobtná.
Vodu treba každý deň vymieňať a kôru prepláchnuť.
Keď je dužina dostatočne mäkká, nožíkom, alebo lyžičkou ju zoškriabem z kôry.
Kôru nakrájam na pásiky, alebo malé kocky, Zasypem cukrom a pridám trošku vody. Povarím a dám do pohárov. Takto mi vydrží dlho, pokiaľ mi ju však moje myši nevyjedia.
1x sracz
lucial
Vyskúšala som, malinko som podliala vodou v hrnci... som zvedavá na chuť.






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia