Foto: dorisa
Budem piecť biskupsky chlebíček a tam mi treba presladené kandizované ovocie, pomarančovú a citronovú kôru kandizovanú. Tak som si spravila najprv z pomarančov. Využijeme Zobraziť celý popisBudem piecť biskupsky chlebíček a tam mi treba presladené kandizované ovocie, pomarančovú a citronovú kôru kandizovanú. Tak som si spravila najprv z pomarančov. Využijeme tak celý pomaranč, dužinu na zjedenie a kôru na skaramelizovanie. Takto isto si môžeme pripraviť aj kôru z citróna.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny.
-
2
Vyumývaný pomaranč poriadne v horúcej vode osušíme, obielime a kôru nakrájame na jemné pasiky, potom na kocočky. Potom dáme do kastróla cukor a trocha ho rozpustíme.
-
3
Potom pridáme nakrájanú kôru a podusíme cca 5-7 minút.
-
4
Potom ju necháme vychladnúť a uložíme ju do uzavierateľnej nádoby. Môžme s ňou ozdobovať koláčiky, alebo pridávať do rôznych horúcich nápojov a do pečenia.
Kôru si zbieram a suším. Keď jej mám už dosť, namočím ju do vody a nechám kým nabobtná.
Vodu treba každý deň vymieňať a kôru prepláchnuť.
Keď je dužina dostatočne mäkká, nožíkom, alebo lyžičkou ju zoškriabem z kôry.
Kôru nakrájam na pásiky, alebo malé kocky, Zasypem cukrom a pridám trošku vody. Povarím a dám do pohárov. Takto mi vydrží dlho, pokiaľ mi ju však moje myši nevyjedia.
super.. dakujem