Kandizovaná pomarančová kôra (fotorecept)
Autor receptu: dorisa
Budem piecť biskupsky chlebíček a tam mi treba presladené kandizované ovocie, pomarančovú a citronovú kôru kandizovanú. Tak som si spravila najprv z pomarančov. Využijeme tak celý pomaranč, dužinu na zjedenie a kôru na skaramelizovanie. Takto isto si môžeme pripraviť aj kôru z citróna.
5 minút príprava |
5-7 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravíme si suroviny.
- Vyumývaný pomaranč poriadne v horúcej vode osušíme, obielime a kôru nakrájame na jemné pasiky, potom na kocočky. Potom dáme do kastróla cukor a trocha ho rozpustíme.
- Potom pridáme nakrájanú kôru a podusíme cca 5-7 minút.
- Potom ju necháme vychladnúť a uložíme ju do uzavierateľnej nádoby. Môžme s ňou ozdobovať koláčiky, alebo pridávať do rôznych horúcich nápojov a do pečenia.