Kandizovaná pomarančová kôra (fotorecept)

Autor receptu: dorisa

Budem piecť biskupsky chlebíček a tam mi treba presladené kandizované ovocie, pomarančovú a citronovú kôru kandizovanú. Tak som si spravila najprv z pomarančov. Využijeme tak celý pomaranč, dužinu na zjedenie a kôru na skaramelizovanie. Takto isto si môžeme pripraviť aj kôru z citróna.

5 minút
príprava
5-7 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pripravíme si suroviny.
  2. Vyumývaný pomaranč poriadne v horúcej vode osušíme, obielime a kôru nakrájame na jemné pasiky, potom na kocočky. Potom dáme do kastróla cukor a trocha ho rozpustíme.
  3. Potom pridáme nakrájanú kôru a podusíme cca 5-7 minút.
  4. Potom ju necháme vychladnúť a uložíme ju do uzavierateľnej nádoby. Môžme s ňou ozdobovať koláčiky, alebo pridávať do rôznych horúcich nápojov a do pečenia.