Foto: ywett
s lieskovcami.
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Kto nemá rád lieskovce, nemusí dať....Lieskovce namočíme na 1/2 hod. do studenej vody.
-
2
Poprekrajujeme na polovice.
-
3
Vyšlaháme celé vajcia s cukrom .
-
4
Pridáme šľahačkovú smotanu.
-
5
Múku s práškom do pečiva a kakao.
-
6
Polovicu cesta vylejeme do bábovkovej formy, ktorú sme vopred vymazali a vysypali múkou alebo jemnou strúhankou (ja som zabudla vysypať... a formu som použila s rozmerom (205 mm x 205 mm) Na cesto dáme lieskovce, ktoré troška obalíme v hladkej múke (to kvôli tomu aby mi nespadli na spodok cesta keď sa bude piecť, ale bolo mi to aj tak nanič, kedže ako som odkrojila prvý kúsok, tak síce bol v strede ale len jeden, kde sa podeli ostatné lieskovce? :-))... tak to platí zrejme len pre ovocie, ha
-
7
A dáme zvyšné cesto.
-
8
V rúre vyhriatej na 180 °C bábovku pečieme asi 35 minút. Skúšame špajdlou.
-
9
Formu som dala do studenej vody a tak som nechala bábovku vychladnúť. Potom opatrne vyklopíme.
-
10
V reze (áááá už vidno aj lieskovce) :-))
-
11
Môže sa poliať čokoládovou polevou alebo posypať práškovým cukrom, dobrú chuť!
tak tam som dávala mlieko, tak si myslím, že by sa mohlo vyskúšať aj do tejto :-)