Káčerie prsia na mediteránsky spôsob
Autor receptu: andys
Ďalšia delikatesa - z málo surovín veľa muziky. Čaro receptu je v príprave. Treba skúsiť :)
3-4 porcie |
5 minút príprava |
30-45 minút na 135 °C |
Postup
- Kačacie prsia - pre 4 osoby väčší kúsok - z káčera - si pripravíme nasledovne: kožu narežeme ostrým nožom krížom tak, aby sme ju nenakrojili až po mäso a aby vznikla mriežka. Z oboch strán okoreníme čerstvo pomletým korením 4 farieb a necháme chvíľku odležať pri izbovej teplote.
- Tesne pred tepelnou úpravou mäso osolíme morskou soľou - tiež z oboch strán.
- Teraz prsia položíme narezanou kožou na panvicu, ktorú až potom dáme na oheň. Pomaly opekáme, kým mäso nepustí masť a koža nie je do chrumkava opečená. Potom mäso obrátime a zas pomaly opekáme.
- Ak máte radi mäso upravené "medium", tak v tomto bode môžete skončiť. Ak obľubujete viac prepečené, z oboch strán opečené mäso vložte na 15 minút (alebo podľa potreby aj viac) do mierne vyhriatej rúry. Hotové káčerie prsia nakrájajte na tenšie plátky a podávajte ozdobené bylinkami podľa chuti s ryžou, pripravenou na spôsob talianskeho rizota.
- Dobrú chuť :)