Káčerie prsia na mediteránsky spôsob

Autor receptu: andys

Ďalšia delikatesa - z málo surovín veľa muziky. Čaro receptu je v príprave. Treba skúsiť :)

3-4
porcie
5 minút
príprava
30-45 minút
na 135 °C

Postup

  1. Kačacie prsia - pre 4 osoby väčší kúsok - z káčera - si pripravíme nasledovne: kožu narežeme ostrým nožom krížom tak, aby sme ju nenakrojili až po mäso a aby vznikla mriežka. Z oboch strán okoreníme čerstvo pomletým korením 4 farieb a necháme chvíľku odležať pri izbovej teplote.
  2. Tesne pred tepelnou úpravou mäso osolíme morskou soľou - tiež z oboch strán.
  3. Teraz prsia položíme narezanou kožou na panvicu, ktorú až potom dáme na oheň. Pomaly opekáme, kým mäso nepustí masť a koža nie je do chrumkava opečená. Potom mäso obrátime a zas pomaly opekáme.
  4. Ak máte radi mäso upravené "medium", tak v tomto bode môžete skončiť. Ak obľubujete viac prepečené, z oboch strán opečené mäso vložte na 15 minút (alebo podľa potreby aj viac) do mierne vyhriatej rúry. Hotové káčerie prsia nakrájajte na tenšie plátky a podávajte ozdobené bylinkami podľa chuti s ryžou, pripravenou na spôsob talianskeho rizota.
  5. Dobrú chuť :)