Jogurtový nápoj s banánom a jahodami fotorecept

hkbarbie - fotkahkbarbie, 17. mája 2010
Jogurtový nápoj s banánom a jahodami (fotorecept)
Foto: hkbarbie

Tento napoj oblubuju moje deti. Davam im ho na olovrant. Mozeme ho urobit z akehokolvek ovocia, ktore je prave v sezone. Vhodne su Zobraziť celý popisTento napoj oblubuju moje deti. Davam im ho na olovrant. Mozeme ho urobit z akehokolvek ovocia, ktore je prave v sezone. Vhodne su hlavne maliny a cucoriedky. Banan sa hodi vzdy, doda napoju hladku chut. A ked je nam v lete velmi horuco, pridam aj 2 lyzice ladu.

2
porcie
5 minút
príprava

Suroviny

1 ks
4 ks
2 PL
150 g




Postup

  1. 1

    Do mixera si dame jahody s jogurtom. Ak nemame vanilkovy jogurt, mozeme dat nesladeny biely jogurt a pridame 1 balicek vanilkoveho cukru.

    Jogurtový nápoj s banánom a jahodami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridame banan a pomarancovu stavu a dobre rozmixujeme.

    Jogurtový nápoj s banánom a jahodami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Dame ochutnat Supermanovi a cakame na reakciu. Ak je pozitivna, podavame zvysku rodiny.

    Jogurtový nápoj s banánom a jahodami (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

michsamant
Tak ale tebe ked to pomixuje Superman, tak jasne, ze to musi byt super napoj :)))
sjuz
teda hkbarbie - pardon :))) pozerám na malého a píšem hlúposti:))
hkbarbie
@sjuz nevadi :-) este som chcela napisat, ze tento napoj je dobry aj pre deti, ktore nemaju radi samostatny jogurt pripadne mlieko. Takto vypiju vsetko do poslednej kvapky. A este ak mam nejake ovocie, ktore moje deti velmi nemaju v laske, takymto sposobom do nich dostanem co chcem :-)
hkbarbie
no v tom ako obidvaja vyvaluju oci na dobre jedlo su si uplne podobni :-) Ale Teo sa vraj podoba na Deda :-)
sovka62
Beriem, ten skvelý nápoj, aj supermana. Rozkošné, oboje. Už mi chýbajú takéto malé deti, najmladšie vnučky už budú mať trinásť. No čo už, počkám si na pravnúčatá. Inak, moje deti tiež takéto mliečno-ovocné nápoje milovali. Stačilo povedať, že budú mať koktail - veď kto by nechcel takú špecialitu? Vždy, keď sa našlo niečo, o čom som vedela, že by veľmi nechceli, vymyslela som nejaký názov, ktorý ich prilákal. Nechutili im napr. nátierky. Tak som pripravila tri druhy, nakrájala chlebík, na stôl postavila originál ruský samovar, do kanvičky čierny čaj a mali sme "ruský večer". Zblajzli všetko a odvtedy sa u nás konali "ruské večery" za účasti spolužiačok a priateliek.
3342_1272910489 - profilový obrázok
jo
jo
....keď v kuchyni pomáha Superman, musí sa všetko podariť...
honestka
Mate prekrasne deticky barbie- ziari z nich zdravie v plnom prude- a bodaj by nie, ked je strava pestra a mamicka starostliva... ozaj lutujem niektore deticky ktore stretavam pri hrani s s nasim vnucikom- odchovane tak jednostranne a tak nezdravo a pritom je tu moznost vsetkeho.

Takuto kaloricku bombu este doplname jogurtovou zmrzkou alebo len normalnou... ja viem...
babidka
no , musim povedat ze nikdy sa mi z toho napoja neuslo vela lebo deti vsetko dokazali zladovat :-)))) Superman Teo je po slovenskom dedovi vyzorom, ale chut do jedla ma po mne :-) Od malicka vzdy asistuje pri vareni , zaujima ho vsetko co sa deje v kuchyni a je to najlepsi ochutnavac ...na otazku ci je to dobre a moze sa to jest odpoveda "yes , moze jest "- co pocuje rad kazdy kuchar :-)))))))))))
hkbarbie
dakujem za komplimenty a tesim sa, ze vas zaujal nielen recept, ale aj ten moj Superman :-) @honestka ja tiez lutujem kamaratov nasich deti, preto ich rada pozyvam k nam domov a matky motivujem na zdravu vyzivu :-) Ked vidia, ze jedlo sa da rychlo a zdravo pripravit, tak maju potom zaujem. Ale hlavne ich ratolesti dobiedzaju, ze chcu jest toto co u Kristinky a Tea :-) Slovenske mamicky su vo vareni daleko predaleko pred ostatnymi matkami vo svete. Este Australcanky su take snazive ako my :-) A @babidka je svetova, lebo necha Tea, aby sa realizoval spolu s nou :-)
alexdidi
robievam tiež takmer každý deň pre tých mojich vnúčikov /ak sú u mňa/...často aj z mlieka - plnotučného...banán dobre zahustí...niekedy zamením pomaranč.šťavu za citrónovú a pridám za ližičku kvalitného medu...a v čase, keď nie je čas jahôd dávam priamo mrazené do mixéra, ktoré tento kokteil aj príjemne vychladia...a keď pritom ešte pomáha taký Superman ako ten tvoj @hkbarbie , tak to lahodí aj nášmu srdiečku...ináč takejto pochúťke neodolám ani ja, ibaže vymením mlieko alebo jogurt za nízkotučný...
sjuz
Sovka - perfektné:) Ja som zasa synovi, keď bol malý robila obed "a la čína" - odmontovala som stolu nohy a dosku polozila na zem, okolo dala vankuse, prestrela mištičky, paličky a "čínske jedlo" a toto sa mu veľmi rátalo:), vždy zjedol veľa:) - na zemi s mamou :))
sovka62
Ach, Sjuz, čo by sme my mamy nevymysleli, len aby sme tie naše deti nachovali! Nuž ale, čo už sa dá s deťmi robiť? Len dve veci, nesmierne milovať a kŕmiť. A neprestaneme s tým, ani keď sú dávno dospelé a odsťahované. Aj dnes robím parené buchty z troch dávok, aby mali aj vnučky a dcéry.
zuzanabebe
Napoj je urcite chutny... avsak nie velmi dietny.. taketo napoje piju sportovci, aby si dodali energiu. Banan sam o sebe ma vysoky obsah cukru.
petra5a
vyborny koktail, robim ho uz viacero rokov a mam iste vylepsenia, ale aj zakladny recept je skvely :)
petross
Už mi treba len supermana a mozem sa do toho pustiť :D
tamik
ja som dala troška viac jahôd...naozaj vynikajúce smoothie :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia