Jogurtový makovec

jatanika - fotkajatanika, 11. novembra 2010
Jogurtový makovec
Foto: jatanika

Mak máme radi. A navyše je aj zdravý, obsahuje najmä veľa vápnika, ale aj železo či horčík.

Suroviny

500 g, (2 veľké kelímky)
2
1 kelímok od jogurtu
1
1 kelímok od jogurtu
1 kelímok od jogurtu
1




Postup

  1. 1

    Použila som dva 250 g jogurty od Sabi, t.j. spolu 500g. Jeden z kelímkov som si umyla, a používala na odmeranie ostatných surovín. Jogurt, vajíčka a cukor vymiešame. Postupne pridáme mak a múku s práškom do pečiva. Cesto vylejeme na vymastený a hrubou múkou vysypaný plech. Upečieme v stredne vyhriatej rúre (ja som piekla pri 160 stupňoch, ale každá rúra je iná). Hotový koláč pocukrujeme alebo polejeme citrónovou polevou.

Diskusia k receptu

pandulka
aky je velky ten kelimok od jogurtu na ten cukor a mak prosim ????????
pandulka
dakujem :O) som si aj myslela ale istota je gulomet. no tak tento vikend sa robi
jatanika
@pandulka dík za upozornenie, napísala som to v recepte jasnejšie.... pre tých, ktorí sa s takýmito "kelímkovými" receptami ešte nestretli...
jatanika
@klaura s citrónovou polevou som ešte neskúšala (vymyslela som ho len pred pár dňami, obmenou z iného odskúšaného koláčika), ale vo všeobecnosti makové koláče a citrónová poleva dobre ladia.... nabudúce urobím takto aj ja
zzdravo
musim skusit, len uz tolko toho musim skusit, ze neviem co skor! :)
jatanika
za dobrý výsledok s použitím nízkotučného jogurtu, ktorý sa mi "objavil" v surovinách neručím :-)) .... nízkotučný jogurt som ja na koláčik nikdy nepoužila :-))
ancicka
TENTO KOLáčIK ROBIEVAM A JE FAKT DOBRý,ALE NIKDY SOM NEPOUžILA NIZKOTUčNý JOGURT,A TIEž SOM SI VšIMLA,žE PRI MOJíCH RCP JE TáTO REKLAMA.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia