Foto: ancicka
Cesto je jemné ,nadýchané a vlačné.Citrona pridá tomu chuť.
príprava
na 180 °C
Suroviny
10 ks celé |
|
250 g |
|
4 bal. |
|
2 ČL |
|
2 ks na kôru |
|
Plnka: | |
2 ks na šťavu |
|
250 g |
|
1/2 l |
|
2 bal. |
|
200 g |
|
Na ozdobu: | |
|
Postup
-
1
Bielky oddeliť od žĺtkov a vyšľahať. Do vyšľahaných pridáme pr. cukor a vyšľahať do tuha.
-
2
Ked sú bielky vyšľaháne pridáme po jednom žĺtky a na nizkom stupni zašľaháme. Potom metličkou zľahka a pomaly zamiešame krémový prášok s kypriacim práškom.
-
3
Pridáme nastrúhanú citronovú kôru a zamiešame do cesta.
-
4
Na pripravené a papierom vyložené plechy rovnomerne,nna polovicu vylejeme cesto a upečieme.
-
5
Plnku si pripravíme tak, že si v mlieku uvaríme puding a necháme ho za občasného miešania vychladnuť. Medzitým si vyšľaháme maslo s cukrom do peny a spojíme s krémom. Počas šľahania pridávame citrónovú šťavu z 1,5 citróna.
-
6
Z 1/2 citróna si pripravíme zálievku tak, že si šťavu zriedime s 1,5 dl prevarenej vody a zálievkou polejeme obidve cesta. Z cesta zoberieme dole vrchnú šupku.
-
7
Polovicu plnky natrieme na jedno cesto, zakryjeme druhým a natrieme druhu plovicu plnky.
-
8
Vrch plnky ozdobíme hrebeňom
-
9
a posypeme guličkami a necháme stuhnúť.
-
10
Potom pokrájame na rezy. Dobrú chuť!
Je to nádherný a určite aj veľmi chutný zákusok. Robievam ho, mám receptík od svokry, snáď 100 rokov starý! Je vinikajúci, ale naozaj dávam iba maslo, nie margarín...
@vdaka Vám za milé komentíky.