Foto: dada777
Bublanina je veľmi chutná a jemná, môžete ju upiecť s rôznym ovocím, čerstvým alebo kompótovým. Ja som použila marhule. Môžete si ju pripraviť v Zobraziť celý popisBublanina je veľmi chutná a jemná, môžete ju upiecť s rôznym ovocím, čerstvým alebo kompótovým. Ja som použila marhule. Môžete si ju pripraviť v mramorovej verzii s kakaom, alebo len bielu bez kakaa.
príprava
na 180 °C
Suroviny
5 ks |
|
1 hrnček objem hrnčeka 250ml |
|
2 hrnčeky |
|
0,5 hrnčeka |
|
1 hrnček |
|
1 ks |
|
1 PL |
|
rôzne podľa chuti |
|
Postup
-
1
Žĺtky vyšľaháme s cukrom, pridáme olej, múku s práškom do pečiva, vodu a nakoniec jemne vmiešame tuhý sneh z vyšľahaných bielkov.
- 2
Jednu polovicu cesta vylejeme do plechu, do druhej pridáme kakao a nalejeme na biele cesto. Pokladieme ovocím a pečieme pri 180°C asi 30 minút. Dobrú chuť!
- 2
Diskusia k receptu