Jemná bublanina bez mlieka

dada777 - fotkadada777, 9. augusta 2013
Jemná bublanina bez mlieka
Foto: dada777

Bublanina je veľmi chutná a jemná, môžete ju upiecť s rôznym ovocím, čerstvým alebo kompótovým. Ja som použila marhule. Môžete si ju pripraviť v mramorovej verzii s kakaom, alebo len bielu bez kakaa.

15 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

5 ks
1 hrnček objem hrnčeka 250ml
2 hrnčeky
0,5 hrnčeka
1 hrnček
1 ks
1 PL
 rôzne podľa chuti

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Žĺtky vyšľaháme s cukrom, pridáme olej, múku s práškom do pečiva, vodu a nakoniec jemne vmiešame tuhý sneh z vyšľahaných bielkov.

  2. 2

    Jednu polovicu cesta vylejeme do plechu, do druhej pridáme kakao a nalejeme na biele cesto. Pokladieme ovocím a pečieme pri 180°C asi 30 minút. Dobrú chuť!

    Jemná bublanina bez mlieka - obrázok 2

Diskusia k receptu

zdezda
Výborný koláčik, robila som s hruškami a posekanými orechmi :-)
kredenc
- bublanina bez mlieka - ? Kto už robí bublaninu s mliekom. Alebo čo to robí a volá to bublanina? Navyše : hrnček cukru,. nie je to reklama výrobcov cukru?
katarina64
Pečiem už len podľa Tvojho receptu...a čo sa týka cukru,keď sa niekomu zdá veľa,stačí dať menej
mitzy
Ďakujem za recept. Robila som s orieskami, hruškami a černicami. Ubrala som cukor. Bola veľmi dobrá a ľahká.