Japonský soufflé cheesecake

dadush - fotkadadush, 29. júla 2015
Japonský soufflé cheesecake
Foto: dadush

V posledných dňoch je hitom internetu/facebooku tento cheesecake z troch ingrediencií. No neodolala som a skúsila aj napriek mojej skeptickosti, že čo vlastne z Zobraziť celý popisV posledných dňoch je hitom internetu/facebooku tento cheesecake z troch ingrediencií. No neodolala som a skúsila aj napriek mojej skeptickosti, že čo vlastne z toho vznikne. No výsledok ma milo prekvapil. Recept som si musela prispôsobiť k tomu čo som našla doma. Originál recept som našla tu: http://www.tvnoviny.sk/my-zeny/1800457_cheesecake-z-troch-ingrediencii-tu-je-recept

30 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 ks
250 g
250 g
na posypanie




Postup

  1. 1

    Ako prvé som si čokoládu roztopila nad parou. Použila som 52% varovú tmavú čokoládu z istého nemenovaného ale veľmi populárneho obchodného reťazca so žlto-modrým označením :D. Keď sa mi čokoláda roztopila primiešala som tam macsarpone a žĺtka z vajíčok, až po vymiešaní som dala dole z platne vzniknutú masu.

  2. 2

    Ako ďalší krok som vyšľahala vaječné bielka, ktoré som potom postupne pridávala do čokoládovej masy, to som už miešala vareškou. Vzniknutú masu som potom vyliala do tortovej formy, ktorú som vytrela maslom a vysypala kokosom.

  3. 3

    Dala som piecť do vopred vyhriatej rúry na 170stupňov, na plech s horúcou vodou. Cca po 15 minútach som znížila teplotu na 160stupňov a piekla ďalších 15 minút, potom som rúru vypla a nechala koláčik dojsť v rúre cca 20min. Po vytiahnutí som posypala práškovým cukrom a keďže som nevydržala, musela som ochutnať ešte teplý cheesecake :-) Koláčik sa môže podávať napríklad so šľahačkou. Dobrú chuť. :-)

    Japonský soufflé cheesecake - obrázok 3

Diskusia k receptu

farbuska
práve sa tu objavil aj v prevedení s bielou čokoládou a syrom Philadelphia. teraz, keď vidím tvoj, vyskúšam oba varianty.
dadush
@farbuska áno videla som, ale ja bielu čokoládu nemusím tak som to pozmenila na tmavú. Ved biela čokoláda nie je ani čokoláda. Ale 100 ľudí 100 chutí :-) Môže byť skvelý aj v bielej variante. :-)
Skúste a dajte vediet :-)
kukulienka71
@dadush , vyskúšam tvoju verziu, biela čokoláda mi tiež nepasuje:-) urobím vo vyššej a menšej forme. Vďaka za recept:-)
dadush
@kukulienka71 budem rada ak skúsite, dajte potom vediet ako chutil :-)
ja som robila v klasickej rotovej forme kedze mensiu nemam, moj mal cca 1cm vysku ale nam to nevadi aj tak sme ho zjedli :D
janara
včera som ho robila..dala som 6 vajec, bol vynikajúci, nepiekla som ho vo vodnom kúpeli,piekla som ho klasicky, chystám sa na "bielu verziu"
(inak preto som dala 6 vajec, lebo v bielej verzii to tak vychádza:)
berta65berta
Kolacik je chutny,ked sa pecie,je ho plna forma,len ked vychladne uplne mi spadne.kde robim chybu?
dadush
@Berta65berta (18.3.2016 21:41)

neotvorite pocas pecenia ruru? vtedy zvyknu "padat" korpusy. alebo ak ste ho hned horuci vybrali z truby...