Japonský soufflé cheesecake

Autor receptu: dadush

V posledných dňoch je hitom internetu/facebooku tento cheesecake z troch ingrediencií. No neodolala som a skúsila aj napriek mojej skeptickosti, že čo vlastne z toho vznikne. No výsledok ma milo prekvapil. Recept som si musela prispôsobiť k tomu čo som našla doma. Originál recept som našla tu: http://www.tvnoviny.sk/my-zeny/1800457_cheesecake-z-troch-ingrediencii-tu-je-recept

30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Ako prvé som si čokoládu roztopila nad parou. Použila som 52% varovú tmavú čokoládu z istého nemenovaného ale veľmi populárneho obchodného reťazca so žlto-modrým označením :D. Keď sa mi čokoláda roztopila primiešala som tam macsarpone a žĺtka z vajíčok, až po vymiešaní som dala dole z platne vzniknutú masu.
  2. Ako ďalší krok som vyšľahala vaječné bielka, ktoré som potom postupne pridávala do čokoládovej masy, to som už miešala vareškou. Vzniknutú masu som potom vyliala do tortovej formy, ktorú som vytrela maslom a vysypala kokosom.
  3. Dala som piecť do vopred vyhriatej rúry na 170stupňov, na plech s horúcou vodou. Cca po 15 minútach som znížila teplotu na 160stupňov a piekla ďalších 15 minút, potom som rúru vypla a nechala koláčik dojsť v rúre cca 20min. Po vytiahnutí som posypala práškovým cukrom a keďže som nevydržala, musela som ochutnať ešte teplý cheesecake :-) Koláčik sa môže podávať napríklad so šľahačkou. Dobrú chuť. :-)