Jahodovo-tvarohová torta

frezia - fotkafrezia, 12. júna 2013
Jahodovo-tvarohová torta
Foto: frezia

Velmi lahka torta,neobsahuje skoro ziadnu muku a v jednej porcii su iba 2 gramy tuku. Mozu si ju dovolit aj ti,co su prave na diete. Zobraziť celý popisVelmi lahka torta,neobsahuje skoro ziadnu muku a v jednej porcii su iba 2 gramy tuku. Mozu si ju dovolit aj ti,co su prave na diete. Ja som miesto cukru pouzila steviu . Tu nevazim,vzdy ochutnam. Namiesto tvarohu mozete pouzit jogurt a rozne ine ovocie.

12
porcií
20 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

2 ks
125 g
75 g
1 ČL
4 ks
300 g
1/2 ks
500 g
2 ks
1 ks
250 ml




Postup

  1. 1

    Vajcia,75 gramov cukru a 2 lyzice horucej vody vyslahame do kremova. Zmiesame muku s praskom do peciva a pridame do vajcovej masy. Opatrne premiesame. Tortovu formu vystelieme papierom na pecenie a vylejeme do nej cesto. Pecieme v rozohriatej rure na 180° asi 20 minut. Po vychladnuti odstranime papier a korpus dame naspät do formy.

  2. 2

    Medzitym si namocime zelatinu a pripravime jahody. Tvaroh dame do misky,pridame zostatok cukru,vanilkovy cukor,postruhanu koru z polky citrona a stavu z polky citrona.Dobre vymiesame. V malom kastroliku zohrejeme 2 lyzice vody (nevarit!) a pridame vyzmykanu zelatinu. Miesame,kym sa nerozpusti. Pridame 2 lyzice tvarohovej zmesi a znova dobre vymiesame. Vylejeme to do misy s ostatnym tvarohom a znova dobre premiesame. Teraz celu zmes vylejeme do formy na korpus.Navrch poukladame jahody a listky medovky.

    Jahodovo-tvarohová torta - obrázok 2
  3. 3

    Do kastrolika vylejeme hroznovu svetlu stavu ,pridame praskove zele a vymiesame,aby nezostali hrudky. Za staleho miesania to zohrievame,kym sa nespravi zele. Potom to vylejeme na jahody tak,aby boli zakryte. Nechame vychladnut v chladnicke najlepsie do druheho dna.

    Jahodovo-tvarohová torta - obrázok 3

Diskusia k receptu

tiginko
perfektná, aktuálna...ja tiež najradšej takéto odľahčené verzie
ola111
Vyzerá výborne,ale by som si teraz dala :)
havino
vďačný koláčik, chutný, pekne vyzerá, veľmi podobne robievam a v lete aj dosť často, aj teraz cez víkend sa chystám na takú s jahodami




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia