Jahodovo-tvarohová torta
Autor receptu: frezia
Velmi lahka torta,neobsahuje skoro ziadnu muku a v jednej porcii su iba 2 gramy tuku.
Mozu si ju dovolit aj ti,co su prave na diete. Ja som miesto cukru pouzila steviu . Tu
nevazim,vzdy ochutnam. Namiesto tvarohu mozete pouzit jogurt a rozne ine ovocie.
12 porcií |
20 minút príprava |
20 minút na 180 °C |
Postup
- Vajcia,75 gramov cukru a 2 lyzice horucej vody vyslahame do kremova.
Zmiesame muku s praskom do peciva a pridame do vajcovej masy. Opatrne premiesame.
Tortovu formu vystelieme papierom na pecenie a vylejeme do nej cesto. Pecieme v rozohriatej rure na 180° asi 20 minut.
Po vychladnuti odstranime papier a korpus dame naspät do formy.
- Medzitym si namocime zelatinu a pripravime jahody.
Tvaroh dame do misky,pridame zostatok cukru,vanilkovy cukor,postruhanu koru z polky citrona a stavu z polky citrona.Dobre vymiesame.
V malom kastroliku zohrejeme 2 lyzice vody (nevarit!) a pridame vyzmykanu zelatinu. Miesame,kym sa nerozpusti. Pridame 2 lyzice tvarohovej zmesi a znova dobre vymiesame. Vylejeme to do misy s ostatnym tvarohom a znova dobre premiesame.
Teraz celu zmes vylejeme do formy na korpus.Navrch poukladame jahody a listky medovky.
- Do kastrolika vylejeme hroznovu svetlu stavu ,pridame praskove zele a vymiesame,aby nezostali hrudky. Za staleho miesania to zohrievame,kym sa nespravi zele. Potom to vylejeme na jahody tak,aby boli zakryte. Nechame vychladnut v chladnicke najlepsie do druheho dna.