Jahodovo-tvarohová torta

Autor receptu: jehocicka

8
porcií
50 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Žĺtky dopenista vymiešame s polovicou kryštálového cukru a s van. cukrom. Bielky vyšľaháme takmer dotuha, zašľaháme zvyšný cukor a vmiešame k žĺtkovej zmesi. Múku zmiešame s kakaom a pridáme s vaječnej zmesi. Spolu všetko premiešame.
  2. Cesto vylejeme do vymastenej tortovej formy, povrch uhladíme a v rúre vyhriatej na 180°C upečieme. Necháme vychladnúť a odležať 2 hodiny, potom ho prerežeme na polovicu.
  3. Plnka: Smotanu dotuha vyšlaháme so stužovačom, tvaroh s cukrom vymiešame. Celú zmes spolu premiešame, rozdelíme na 2 polovice a do jednej polovice pridáme nakrájané jahody. Natrieme na spodný korpus pokvapkaný jahodovou šťavou. Priložíme vrchný korpus, polámeme sušienky na malé kúsočky a pridáme k zvyšnej plnke. Plnku natrieme na vrch korpusu a ozdobíme čerstvými jahodami. Necháme 1 hodinu zachladiť a podávame. :)