Foto: sestricka126
Na tomto koláčiku je zaujimé to že su to len jablčka a mrvenička žiadne cesto...je to rýchla pochúťka pre nečakanú návštevu.
porcie
príprava
na 150-225 °C
Postup
-
1
Trúbu si vyhrejeme na 225C.Pripravíme si prísady na mrveničku.
-
2
Prísady nasypeme do misy.
-
3
Vymiešame mixérom na takúto hmotu.
-
4
Očistené jabĺčka zbavíme jadierok.A nakrájame ich na hrubé plátky.Zapekaciu misu alebo menší pekáčik vymastíme maslom.
-
5
Jabĺčka ukladáme po vrstvách do misy a posypujeme jednotlivé vrstvy hnedým cukrom a škoricou.
-
6
Keď už máme všetky jabĺčka navrstvene tak to posypeme mrvenicou.Ja som musela davku cukru a škorice zdvojnásobiť,kôli vrstvám-menšia zapekacia misa.Zakryjeme vrchnákom od zapekacej misy-alebo alobalom,aby nam nezhorela mrvenica a aby sa jabĺčka rýchlejšie udusili.Teplotu v rúre znížime na 150C a pečieme ca 25minút.Potom odkryjeme a dopekáme 5 min na 225C.Koláčik najlepšie chutí za tepla.A mňamka pre nečakanú návštevu alebo len tak pre mlsanie je hotová.
a dakujem :)