Jablkové želé s limetkou a mätou extra ovocné

droetker - fotkaDr.Oetker, potravinárska spoločnosť založená v roku 1891, 10. augusta 2014
Jablkové želé s limetkou a mätou extra ovocné
Foto: droetker

Komerčný recept

3
porcie
10 minút
príprava

Suroviny

1 l
3 stonky
1 bal.
500 g
2 ks chemicky neošetrované na kôru

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Vo veľkom hrnci privedieme do varu jablkovú šťavu s opláchnutou mätou, necháme povariť asi 2 minúty a potom odložíme zo sporáka.

  2. 2

    Zo šťavy odstránime mätu. Obsah balíčka Gelfix Extra 2:1 zmiešame s dvomi PL cukru a pridáme k ovociu. Za stáleho miešania asi 1 minútu dôkladne povaríme. Pridáme zvyšok cukru a privedieme do varu. Za stáleho miešania dôkladne povaríme minimálne 5 minút. Pridáme limetkovú kôru a varíme ešte 1 minútu.

  3. 3

    Na tanierik kvapneme 1 – 2 ČL práve zvareného želé. Ak je po vychladnutí málo tuhé, vmiešame doň 2 zarovnané ČL Kyseliny citrónovej Dr.Oetker.

  4. 4

    Odoberieme prípadnú penu a ihneď plníme až po okraj do pripravených pohárov. Uzavrieme viečkom, obrátime dnom nahor a asi 5 minút necháme stáť na viečku. Poháre počas chladnutia niekoľkokrát obrátime, aby sa limetková kôra dobre rozptýlila.

  5. 5

    TIP: Limetky pred olúpaním opláchneme horúcou vodou. Potom olúpeme tenkú vrstvu kôry a nakrájame na veľmi jemné prúžky.

Diskusia k receptu