Jablková torta na sviatok i na piatok

Autor receptu: jaroslava31

Všetci si myslíme, že tá naša je najlepšia a aj ja si to teda môžem myslieť. Ubezpečujem Vás však, že túto sa oplatí vyskúšať.

30 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Postup

  1. Tortovú formu si vyložíme rozváľkaným lístkovým cestom až po okraj. Z kúpeného použijem len polovicu. Druhú odložím do mrazničky.
  2. Očistené a rozpolené jablká nastrúhame na plátky 3-5 mm, snažíme sa, aby boli rovnomerné. Z cukru urobíme karamel a vmiešame maslo. Na rozpustenú karamelovú hmotu nasypeme jablká a pod pokrývkou ich trochu podusíme. Nie dlho, aby sa nerozpadli, len trochu ich necháme zosklovatieť.
  3. V troche vody rozmiešame Zlatý klas a vlejeme do jabĺk. Hneď odstavíme. Celý obsah nalejeme na pripravené lístkové cesto a zarovnáme.Niekedy posypem jemne škoricou. Posýpku urobím tradične, len ja pridávam do múky jahodový puding a posýpka sa stane trochu chrumkavejšou, ochutenejšou, proste lepšou. Stojí za vyskúšanie.