Jablková torta na sviatok i na piatok
Autor receptu: jaroslava31
Všetci si myslíme, že tá naša je najlepšia a aj ja si to teda môžem myslieť. Ubezpečujem Vás však, že túto sa oplatí vyskúšať.
30 minút príprava |
25 minút na 180 °C |
Postup
- Tortovú formu si vyložíme rozváľkaným lístkovým cestom až po okraj. Z kúpeného použijem len polovicu. Druhú odložím do mrazničky.
- Očistené a rozpolené jablká nastrúhame na plátky 3-5 mm, snažíme sa, aby boli rovnomerné.
Z cukru urobíme karamel a vmiešame maslo. Na rozpustenú karamelovú hmotu nasypeme jablká a pod pokrývkou ich trochu podusíme. Nie dlho, aby sa nerozpadli, len trochu ich necháme zosklovatieť.
- V troche vody rozmiešame Zlatý klas a vlejeme do jabĺk. Hneď odstavíme. Celý obsah nalejeme na pripravené lístkové cesto a zarovnáme.Niekedy posypem jemne škoricou.
Posýpku urobím tradične, len ja pridávam do múky jahodový puding a posýpka sa stane trochu chrumkavejšou, ochutenejšou, proste lepšou. Stojí za vyskúšanie.