Keďže je sezóna jabĺk, tak ešte jeden jablkový koláč, ktorý som dnes robila.
Suroviny
| Cesto: | |
| 4 ks |
|
| 150 g |
|
| 10 PL, horúca |
|
| 200 g |
|
| 1 ks |
|
| 1/2 /pol/ dcl |
|
| Ďalšie suroviny: | |
| 1,5 kg, nastrúhané |
|
| 2 bal. |
|
| 2 ks |
|
| 5 PL |
|
| 1 ks |
|
| 3-4 dcl |
|
| podľa potreby - napr.lesné plody |
|
| 2-3 PL |
|
| podľa chuti - napr. lesné plody |
|
| Čokoládová poleva: | |
Postup
-
1
Cesto: žltky vymiešame s cukrom prášk. , pridáme vodu, dalej múku a kypr.prášok, dobre vymiešame, pridáme olej a sneh z bielkov. Vmiešame a dáme piecť na vymastnený a mukou vysyp.plech.
- 2
Po vychladnutí cesto natrieme džemom , uložíme naň piškoty tesne vedľa seba. Urobíme si jablkovú bombu a to: nastrúhané jablká dáme do hrnca, pridáme zlaté klasy, ktoré sme vymiešali vo vode ( 3-4 dcl vody ), do jablk pridáme cukor , aj vanilk.cukor. Uvaríme puding.
- 3
Tento puding vylejeme na piškóty, ďalej kladieme opäť piškóty tesne vedľa seba, ale tieto už namáčame v sirup.vode s trochou rumu. Vrch môžeme poliať čokol.polevou alebo čokoládou pofŕkať.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu