Foto: 3sandra3
Keďže je sezóna jabĺk, tak ešte jeden jablkový koláč, ktorý som dnes robila.
Suroviny
Cesto: | |
4 ks |
|
150 g |
|
10 PL, horúca |
|
200 g |
|
1 ks |
|
1/2 /pol/ dcl |
|
Ďalšie suroviny: | |
1,5 kg, nastrúhané |
|
2 bal. |
|
2 ks |
|
5 PL |
|
1 ks |
|
3-4 dcl |
|
podľa potreby - napr.lesné plody |
|
2-3 PL |
|
podľa chuti - napr. lesné plody |
|
Čokoládová poleva: |
Postup
-
1
Cesto: žltky vymiešame s cukrom prášk. , pridáme vodu, dalej múku a kypr.prášok, dobre vymiešame, pridáme olej a sneh z bielkov. Vmiešame a dáme piecť na vymastnený a mukou vysyp.plech.
- 2
Po vychladnutí cesto natrieme džemom , uložíme naň piškoty tesne vedľa seba. Urobíme si jablkovú bombu a to: nastrúhané jablká dáme do hrnca, pridáme zlaté klasy, ktoré sme vymiešali vo vode ( 3-4 dcl vody ), do jablk pridáme cukor , aj vanilk.cukor. Uvaríme puding.
- 3
Tento puding vylejeme na piškóty, ďalej kladieme opäť piškóty tesne vedľa seba, ale tieto už namáčame v sirup.vode s trochou rumu. Vrch môžeme poliať čokol.polevou alebo čokoládou pofŕkať.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu